Vil du undgå flåtbid denne sommer? Her er et enkelt trick, som alle bør kende

Foto: Shutterstock.com

Det er ikke alle aspekter ved sommeren, som vi hilser velkommen – flåtbid og insekter er nogle af dem. Heldigvis kan du undgå dem med et simpelt trick.

Med sol og sommer kommer ikke kun lune aftener på terrassen med et godt glas hvidvin eller en kølig øl. Sommeren er nemlig også den periode, hvor du er i fare for at blive smittet med borrelia efter at være blevet bidt af en flåt.

Læs også

Selvom langt størstedelen af flåtbid er ganske ufarlige, er der i cirka to procent af tilfældene risiko for at blive smittet med borrelia. Smitte vil ofte vise sig som udslæt på huden rundt om bidstedet, oplyser Sundhed.dk. 

Selvom risikoen for at blive smittet af en flåt er lille, er det altid godt at kende til nogle simple tricks, som holder de små plager på afstand.

Læs også

(Artiklen forsætter efter billedet)

Dagens.dk har samlet en liste med fem æteriske olier, som flåterne absolut ikke bryder sig om, men sikrer, at du trygt kan gå sommeren i møde med bare ben i knæhøjt græs:

1. Duften af lavendel falder i mange menneskers smag. Men langt fra i flåternes – de kan nemlig ikke tåle duften fra planten.

2. Pennyroyal er i familie med mynten, men er giftig for de bidende dyr.

3. Et friskt strejf af citrus fra citrongræs kan også med fordel smøres på huden eller tøjet, hvis du vil holde de bidende dyr på afstand.

4. Eukalyptus er et andet vidundermiddel, som holder insekter på afstand og samtidig er i stand til at lindre bid og kløe.

5. Endelig er lime heller ikke blandt insekternes foretrukne dufte.

(Artiklen forsætter efter billedet)

Der er altså flere simple tricks, som holder flåterne på afstand, så du kan nyde sommeren, og hvad der ellers hører til – uden at bekymre dig om de giftige bid.

Læs også

Læger advarer mod gamle husråd: Sådan må du aldrig fjerne en skovflåt

Hvis du bliver bidt af en flåt, er det vigtigt, at du hurtigt fjerner den. Er du blevet smittet vil det vise sig som rødmen omkring biddet, og i de tilfælde skal du kontakte din læge, som udskriver medicin til dig.

Er du glad for store, røde bøffer, så kan det være et stort minus at blive bidt af en flåt. For biddet kan gøre dig allergisk overfor kød.

Læs også

 

 

Dagens Gossip