Vil forkorte politikernes sommerferie: "Det er tudetosset"

Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Dansk Folkeparti vil ændre på den relativt lange sommerferieordning, som Folketinget har.

Det er krævende at tjene som folkevalgt politiker på Christiansborg. Foruden udvalgsmøder og afstemninger i folketingssalen, er der også virksomhedsbesøg, mails og mange andre ting at forholde sig til.

Desuden kan der i pressede tider være møder på alle tider af døgnet. Dog er der også mange fordele som folketingsmedlem. Det månedlige vederlag (løn) er på cirka 65.000 kroner inklusiv omkostningsvederlag.

Læs også

Tragisk ulykke: 19-årig død i forlystelsespark

Derudover rejser man gratis med DSB, også DSB 1. Sidst, men ikke mindst, så har man også en ganske lang sommerferie. Folketinget har således sommerferie fra juni og frem til den første tirsdag i oktober, hvor et nyt folketingsår officielt skydes i gang igen. Ferien er altså ret så lang.

Det har mange danskere i mange år rettet kritik i mod, fordi det skaber en stor ulighed mellem politikerne og danskerne, som typisk kun har 3 ugers sommerferie.

Og det vil Dansk Folkeparti nu gøre op med. Lovarbejdet i Folketingssalen skal genoptages allerede fra august, og det skal sammen med en »normalisering« af politikernes pensionsvilkår medvirke til at mindske mange vælgeres politikerlede.

»Befolkningen synes, at politikerne er ude af trit med deres virkelighed, og de finder dem ikke særlig troværdige,« siger Anders Vistisen, der er afsender på DF-forslaget, folketingskandidat i Østjylland og partiets tidligere gruppeformand i Europa-Parlamentet til Berlingske.

Men selvom Folketinget officielt har sommerferie, så er der stadig forskellige udvalgsmøder og i løbet af august måned holder partierne traditionelt set sommergruppemøder.

Desuden fremlægger regeringen også sit finanslovsforslag i løbet af august måned. Og det at der alligevel er aktivitet i de ‘lukkede’ måneder, gør det ifølge Anders Vistisen blot endnu mere åndssvagt. 

»Det er også derfor, det er tudetosset, at man ikke bare får det formaliseret og siger, at vi som på de fleste arbejdspladser har tre ugers sommerferie,« siger Anders Vistisen

Læs også

Lucas får 100 erektioner om dagen: Vikki får aldrig 'fred'

 

Dagens Gossip