Vildt: Danmark har Europas bedste vejr

Foto: Shutterstock

Det danske sommervejr ser ud til at fortsætte i flere dage, endda med en anden positiv overraskelse foruden høje temperaturer.

Selvom sommerferien for de fleste danskere er slut, så er det gode sommervejr gået i forlænget spilletid. I dag er der høj sol over store dele af landet, og det ser ud til at fortsætte i de kommende dage.

Ifølge TV 2 Vejrets prognose, så kommer der i den kommende uge stort set ingen nedbør over Danmark. Til gengæld vil der i en stor del af Frankrig og Italien komme mellem 20 og 40 millimeter regn i den kommende uges tid.

Læs også

Tjek din bankkonto: 6.000 kroner til mange danskere i dag

Faktisk ligger Danmark i et smørhul med sol og sommer, mens det regner alle steder omkring os. Mod nord regner det langvarigt på grund af fronter, mens det primært er byger syd for Danmark.

Begge dele vil lokalt give over 50 millimeter regn. Årsagen til det gode sommervejr i Danmark skyldes et højtryk, som holder fronterne i en bane nord for Danmark.

Det er den såkaldte polarfront, som adskiller kold og varm luft, og her er Danmark placeret i den sydlige og varme front.

Dog er er der højere temperaturer syd for Danmark, men de danske temperaturer er mere behagelige, end det man oplever i Sydvesteuropa.

På den iberiske halvø i Spanien kommer eftermiddagstemperaturerne helt op på omkring kropstemperatur, cirka 37 grader. 

Selvom dagene bliver solrige i Danmark, og det er en god idé at bruge solcreme, er solens skadelige stråler ikke så slemme som det er tilfældet ved Middelhavet.

Den vigtigste faktor for uv-indekset er nemlig solhøjden, og eksempelvis når solen 20 grader højere op over horisonten i Malaga end den gør i Aalborg.

Læs også

Nicolai Wammen med dårligt nyt til danskerne

 

Dagens Gossip