Voldsomme trafikale problemer: Her aflyses alle toge

Foto: Shutterstock.com

Al togtrafik er i dag blevet indstillet på en vigtig strækning.

Opdateret: Togene kører igen.

Skolernes sommerferie er i gang, og det betyder blandt andet, at ferietrafikken for alvor er startet. 

I år er skaber de mange tusinde danskere, som skal afsted på ferie, dog et usædvanligt stort kaos, da både Danmarks flytrafik, tog- og vejnet er presset til det yderste.

Læs også

Melder ud: Her bliver sommertrafikken over Storebælt værst

Hundredevis af fly aflyses således hver uge på grund af personalemangel og strejke, ligesom vejnettet forventes at blive voldsomt belastet af Tour de France og andre store arrangementer, og nu har tognettet også valgt at 'skabe sig'. 

Det har DSB oplyst mandag morgen ifølge TV2

I en trafikmeddelelse skriver selskabet således, at der mandag morgen ikke kører ét eneste tog mellem to af Danmarks trafikale knudepunkter for toge; Fredericia og Aarhus. 

Årsagen er et overgravet kabel, og ifølge mediet er der derfor indsat togbusser i stedet på ubestemt tid. 

Lukker Storebæltsbroen

Samtidig med de midlertidge problemer med Danmarks tognet og de store problemer hos flyselskaber, som ifølge TV2 har ført til mere end 80 aflysninger i løbet af skoleferiens første weekend, kommer Danmarks vejnet også snart under pres. 

Det skyldes, at Tour de France skal afholdes i hele Danmark i den kommende weekend. 

Det fører til et utal af spærrede vejer over hele landet, og særligt i værtsbyerne; København, Roskilde, Nyborg, Vejle og Sønderborg vil indbyggerne opleve at blive begrænset. 

Samtidig fører det store cykelløb til en fuldstændig lukning af Storebæltsbroen d. 2. juli mellem klokken 13 og klokken 18, hvilket uheldigvis ramler sammen med både DGI Landsstævnet og afslutningen på Roskilde Festival, og man må derfor forvente, at Danmarks vej- og tognet bliver hårdt prøvet i den kommende weekend. 

Transportministeriet har derfor opfordret til, at man planlægger en bilrute i næste weekend uden om de mest kritiske områder. 

Læs også

Busselskab ændrer reglerne 15. juli: Nu kan det ikke bruges som billet

 

 

Dagens Gossip