VSOD: Forbyd salg af alkohol til alle under 18

Foto: Shutterstock.com

Hvis det står til interesseorganisationen VSOD, så skal unge mennesker under 18 år ikke have lov til at købe alkohol. Det er uanset hvor lav procenten af alkohol er i produktet.

I Danmark er vi blandt de lande i verden, hvor der drikkes mest alkohol i gennemsnit pr. indbygger. Det er især unge mennesker, der drikker en del alkohol, og de starter i en meget tidlig alder.

Lovgivningen i Danmark siger, at unge mennesker under 18 år ikke må købe alkohol, hvor der er en alkoholprocent på mere end 16.5 %, hvilket betyder, at de primært på købe de fleste øl, vin og opblandet spiritus.

Læs også

DMI: Prognosen stiger - Vi får mindst 22 grader

Den lovgivningen ønsker Vin- og spiritusgrossiternes interesseorganisation, VSOD, at få lavet om på. Ifølge Avisen Danmark ønsker organisationen at ændre på lovgivningen, så unge under 18 slet ikke kan købe alkohol, uanset hvor få procenter der end måtte være i det.

Det vil med andre ord betyde, at 16-årige Peter ikke kan gå ned i sin lokale Fakta og købe sig en øl.

“For os drejer det sig om at sælge vores produkter på en ansvarlig måde, og det er ikke ansvarligt at sælge alkohol til mindreårige. Vi synes, det er forkert, at 16-17-årige kan købe alkohol, uanset om det er vin, øl eller cider,” fortæller Carsten Suhrke, der er formand for VSOD til Ritzau.

VSOD står for langt størstedelen af alt det vin og spiritus, der bliver solgt og importeret til landet.

Bryggerierne mener det er en dårlig ide

Mens de hos VSOD mener, at det er en god ide at hæve aldersgrænsen på alkohol, selvom de selv vil komme til at miste omsætning på det, så har de ikke opbakning for bryggerierne, der producerer øl.

Niels Hald der er direktør for Bryggeriforeningen mener, at en 17-årig 2.g’er skal have mulighed for at købe øl, hvis han eller hun skal til fest på gymnasiet.

Han fortæller dog også, at hvis man skal lave lovgivningen om, så bør man i første omgang få den nuværende 16-års grænse til at fungere, før man piller ved en ny grænse.

“Det kan godt være, man skal opgive det, men vi tillader os bare at sige: Skulle vi ikke få 16-års grænsen til at fungere, inden vi hæver den til 18 år, hvor det alt andet lige blive endnu sværere at håndhæve reglerne,” fortæller han til Avisen Danmark.

Hvad er din holdning? Skal unge mennesker under 18 år have lov til at købe alkohol, eller skal man fortsætte med de nye regler?

Læs også

Advarsel: Hvis ‘Jens’ ringer, skal du lægge på

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip