‘X Factor’-finalens stemmefordeling er offentliggjort: Så tæt var kapløbet

01/04/2023 13:34

Jesper Bengtson

Indland
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Efter fredagens finale er stemmefordelingen fra aftenens to afstemninger blevet offentliggjort.

Mest læste i dag

Fredag blev den 16. sæson af ‘X Factor' afgjort, da ROSÉL løb afsted med sejren foran finalisterne Sigalaz og theodor.

ROSÉL fik hele 54% af stemmerne i den afgørende afstemning, efter at de havde været på scenen med deres finalesang, hvor Sigalaz, der blev nummer to, blot fik 46% af stemmerne.

Tallene fra fredagens finale har TV 2 selv offentliggjort efterfølgende.

I første omgang, da man kunne stemme på alle tre finalister, var det Sigalaz, der trak det længste strå. I første runde havde de nemlig flest stemmer, da omtrent 39,5% af alle stemmer gik til dem.

Her fik ROSÉL omtrent 37,5% af stemmerne, hvor theodor, som blev nummer tre, fik 22,9% af alle stemmerne.

Vinderen var dog ikke fundet endnu, og ROSÉL og Sigalaz skulle nu optræde med deres egen sang foran et proppet Arena Randers.

ROSÉL optrådte med ’Jeg er almindelig’, og Sigalaz optrådte med deres sang ’Let’s go’. Efter de to grupper havde været på scenen, skulle vinderen af ‘X Factor’ sæson 16 findes via en ny afstemning.

Sigalaz, der ellers fik flest stemmer i aftenens første afstemning, blev i sidste afstemning overhalet indenom af ROSÉL, der vandt programmet med omtrent 54% af stemmerne mod Sigalaz’ 46%.

Inden finalen var theodor, som endte med at blive nummer tre, ellers favorit hos bookmakerne. Men overraskelser er et af de helt store kendetegn for årets sæson af ‘X Factor’.

I starten af liveshows havde bookmakerne nemlig udpeget Clara, Kristoffer og Nambahlou som favoritter, men som bekendt var der ingen af de tre, der nåede til finalen.