Bekræfter: Martin Brygmann er blevet fjernet fra familiefilm

Skrevet af Nicolai Haugsted

4 dage siden

|

11/06/2024
Kendte
Foto: Franne Voigt/Martinbrygmann.dk
Den skandaleramte entertainer vender ikke tilbage, fortæller Nordisk Film.

Dagens topnyheder

Lille Per skal snart have en ny far.

Nordisk Film Distribution har meddelt, at Martin Brygmann ikke længere vil være en del af 'Far til fire'-filmene.

I en mail til Ekstra Bladet afslørede distributionsselskabet, at de planlægger at erstatte hele castet i de kommende film.

Beslutningen om at udskifte castet, herunder Brygmann, er ifølge Nordisk Film truffet uafhængigt af de nylige afsløringer i DR-dokumentaren 'Sexisme i musikbranchen'.

Klaus T. Odegaard, vicepræsident for theatrical distribution hos Nordisk Film, understregede, at de tager afstand fra enhver form for krænkende adfærd.

"De oplevelser, som en række kvindelige musikere fortæller om i DR's dokumentar, gør stort indtryk. Vi tager skarpt afstand fra enhver form for krænkelse og upassende adfærd," skrev han.

Martin Brygmann har medvirket i syv 'Far til fire'-film, senest i 'Far til fire og vikingerne', hvor han spillede rollen som far. Filmen havde også Thomas Bo Larsen som onkel Anders, Elton Rokahaim Møller som Lille Per, Naja Münster som Olivia og Anders Lund Madsen som Rune.

Dokumentaren 'Sexisme i musikbranchen' har skabt stor debat, hvor otte kvinder anklager en mandlig artist for fysisk og verbal grænseoverskridende adfærd. Selvom Brygmann ikke nævnes direkte i dokumentaren, forsøgte han at få nedlagt et forbud mod udsendelsen gennem retssystemet og har siden forsvaret sig på sociale medier.

Brygmann erkendte i sine udtalelser, at han ikke har fulgt med tidens ændringer.

"Det ændrer ikke på, at både jeg og mange andre i musikbranchen i det hele taget bør forstå, at tiderne har ændret sig. At det ikke længere er i orden at flirte eller komme med platte jokes, når vi er på arbejde. Selvom det i årtier har været 'normalt' og en del af branchen, er det en forkert adfærd, som ikke skal være der, når vi arbejder," lød det fra Brygmann mandag.

Selvom den aktuelle debat har påvirket mange, understreger Nordisk Film, at udskiftningen af castet var en beslutning taget uafhængigt af den specifikke situation omkring Brygmann.

Fans af 'Far til fire'-filmene kan forvente en frisk start med nye ansigter i de kommende produktioner.