Efter chokerende afsløringer: DSB trækker stikket

Nicolai Haugsted

1 uge siden

|

11/06/2024
Indland
Foto: Shutterstock
De afslørende detaljer i ny dokumentar har fået DSB til at stoppe stort samarbejde.

Dagens topnyheder

1927 Estate står til at miste et stort byggesamarbejde med DSB, efter at TV 2-dokumentaren "Den sorte svane" har afsløret kontroversielle udtalelser fra en af virksomhedens partnere.

Ifølge Århus Stiftstidende har DSB besluttet at opsige samarbejdet på grund af de skandaleramte afsløringer.

Martin Odgaard, en partner og byggeleder hos 1927 Estate, blev fanget på skjulte optagelser, hvor han indrømmer at have betalt en landmand penge under bordet for at dumpe 10.000 tons svært forurenet jord på et landbrugsareal.

Afsløringerne har ført til hans suspension fra virksomheden.

Projektet, som 1927 Estate skulle have udført sammen med DSB Ejendomme, kaldet "Banekvartererne", involverer omdannelsen af tidligere banearealer til boligkvarterer og har en værdi af flere millioner kroner.

Men dokumentaren har fået DSB Ejendomme til at kræve en redegørelse fra 1927 Estate, som ifølge Lars Gøtke, underdirektør og ejendomschef i DSB, ikke var tilfredsstillende.

"På baggrund af den redegørelse, som vi havde bestilt, har bestyrelsen i DSB Ejendomsudvikling besluttet at opsige samarbejder med 1927," udtaler Gøtke.

Bünyamin Simsek, direktør for 1927 Estate og byrådsmedlem for Venstre, har tidligere taget skarp afstand fra Odgaards udtalelser og understreget, at Odgaard ikke havde nogen involvering i DSB-projektet. Han har også pointeret, at de påståede handlinger fra Odgaards side fandt sted i 2020.

Trods opsigelsen af samarbejdet med 1927 Estate er projektet "Banekvartererne" ikke nødvendigvis droppet. DSB har oplyst til TV 2 Østjylland, at projektet stadig kan blive realiseret, men sandsynligvis med en anden samarbejdspartner.