Tragedien efter ‘X Factor’: Hjemløs og førtidspentionist

Skrevet af Nicolai Haugsted

2 uger siden

|

30/05/2024
Kendte
Foto: Shutterstock
Fra spotlys og stylister, til førtidspension og et liv på herberg.

Dagens topnyheder

For nogle år siden stod hun på scenen i 'X Factor' og sang sig ind i hjerterne på tusindvis af danskere.

I dag er virkeligheden en helt anden for den tidligere deltager, der onsdag måtte møde i Københavns Byret, anklaget for vold.

Retssagen endte dog med frifindelse.

Det skriver Ekstra Bladet.

Efter en smertefuld skilsmisse mistede den tidligere 'X Factor'-stjerne sit hjem. Hun har sidenhen boet på diverse herberger i København og arbejdet i forskellige servicejob som tjener, opvasker og rengøringsassistent.

"I dag er jeg førtidspensionist, men jeg har sådan et socialt frikort, der betyder, at jeg godt må arbejde lidt, selvom jeg er på førtidspension. Det prøver jeg på. Lige nu bor jeg på herberg i Sundholm, hvor jeg også arbejdet lidt i køkkenet eller som rengøringspersonale," fortæller hun.

Hun arbejder på at finde en fast bolig og overvejer at tage en uddannelse som kosmetolog for at få en bedre fremtid.

En voldelig fortid

Retssagen handlede om to voldsepisoder: en i 2022, hvor hun angiveligt slog en kvinde med en bog og sin hånd, og en anden i 2023, hvor hun skulle have nikket to skaller til en medarbejder på herberget Café Klare.

Anklagemyndigheden krævede 50 dages fængsel og udvisning af Danmark, men retten frifandt hende for alle anklager. Kravet om udvisning blev ikke aktuelt, da hun blev kendt uskyldig.

Den tidligere X Factor-deltager har oplevet store omvæltninger siden sin tid i rampelyset. Født i Danmark af forældre fra Den Demokratiske Republik Congo, har hun mistet kontakten til sin far, som bor i Afrika, og hendes mor er død.

"Men jeg har ikke snakket med ham (sin far, red.) i fire år," forklarede hun i retten.

Efter retssagen ønskede hun ikke at kommentere yderligere på sin situation eller på oplevelserne efter 'X Factor' til Ekstra Bladet.