Advarsel: Nu er dansk hund også på mystisk vis død! - Vær opmærksom på disse symptomer

I Norge er mere end 20 hunde pludseligt døde af en mærkelig sygdom, og nu er en dansk hund død af en sygdom, hvor symptomerne minder om dem i Norge. En dansk dyreklinik har derfor været ude at advare hundejere i Danmark

I løbet af de seneste par dage har medierne skrevet om, hvordan hunde i Norge pludselig er gået bort på mystisk vis. Hundene har udvist diverse symptomer, men det har ikke været muligt at stille en diagnose, og på ganske kort tid er hunden gået bort.

I første omgang har det kun været i Norge, og så sent som i går skrev Politiken, at danske hunde går fri fra den mystiske hundesygdom. I dag kan B.T. så berette om, at en hund netop er afgået ved døden, og det peger på, at der er tale om den sygdom, som hundene er døde af i Norge.

Læs også

Saras hund fandt kæmpedildo under gåtur - Ville ikke give slip

Det er Holsted Dyreklinik der er ude med en advarsel på Facebook, hvor de beretter om dødsfaldet på hunden, og samtidig advarer de mod de symptomer, som hundeejere skal være særligt opmærksomme på.

“En hund her i lokalområdet er død efter et kort sygdomsforløb med blodig opkast og diarre. Der er ikke stillet en diagnose. Hunden har ikke været i kontakt med de norske hunde,” fortæller Holsted Dyreklinik og fortsætter:

“Da symptomerne er sammenfaldende med det forløb, der beskrives hos de mindst 20 hunde, der er døde i Norge, skal i være ekstra opmærksomme på følgende symptomer hos jeres hunde,” lyder det fra dyreklinikken.

1. Akut blodig diarré

2. Opkast som evt. er blodig

3. Hvis hunden hurtigt udviser en dårlig almentilstand - Slaphed, hurtig vejrtrækning med mere. 

Hvis man oplever ovenstående symptomer, så skal man straks ringe til sin dyrlæge, skriver Holsted Dyreklinik, men de opfordrer dog til, at man ikke bare møder uanmeldt op.

I Norge har situationen også taget diverse dyrlæger med bukserne nede, og de ved fortsat ikke, hvad der er årsagen til de pludselige dødsfald. Derfor har man i Norge taget visse forholdsregler, der lyder således.

1. Begrænse nærkontakt med andre hunde.

2. Samlinger af hunde bør undgås.

3. Lad ikke hunde hilse eller snuse til andre under gåturer.

4. Undgå at din hund snuser meget i grøfter, hvor andre hunde har været.

Det er dog ikke til at vide, om sygdommen overhovedet kan smitte fra en anden hund, eller hvordan hundene er gået hen og blevet syge i første omgang.

Læs også

Slukkede cigaret i øjet på hundehvalp: Nu bliver hun jagtet

 

 

Dagens Gossip