Alle har en mobil - men de færreste kender dette brillante trick

Emil Ryttergaard

359 uger siden

|

06/09/2017
Med disse tricks bliver det en hel del sjovere at være mobilejer.

Dagens topnyheder

Hvor længe siden er det, at du har rørt ved den og kigget på den?

Du gør det garanteret hele tiden, men jo mere du bruger din mobiltelefon, jo mere irriteret kan man blive over, at telefonen ikke altid slår til i hverdagen. 

Men faktisk er der en stribe nemme fif, som gør at du får mere ud af mobilen.

1. Når der ikke er hul igennem
Du kender sikkert et område i nærheden af dig selv, hvor at der bare ikke er særlig godt mobilsignal. Det er selvfølgelig i garagen, hos dine forældre eller et andet sted, hvor at du nærmest hellere vil skrive et gammeldags brev, end at forsøge at sende en sms.

Men hvis din mobil pludselig mister signalet, så kan du nemt tvinge telefonen til at søge efter det mest kraftige signal i nærheden. Det gør du ved at sætte mobilen på flytilstand og slå flytilstanden fra igen med det samme.

På den måde tvinger du telefonen til at smide det eksisterende dårlig net og søge efter et nyt netværk. Det betyder næppe, at du så kan streame en fodboldkamp eller hente musik ned, men du kan i det mindste ringe og sms’e igen.

2. Find det rigtige (og smarte) cover
Nogle mennesker kan holde deres telefon fnug-, ridse- og fedtfingerfri på en nærmest magisk facon, hvor man kan undre sig, om det ikke bare sidder og bruger det meste af dagen på at pudse telefonen. Andre er meget fjumret, og ender med smadrede skærme, nullermænd i opladerstikket og knapper, der overhovedet ikke virker.

De fleste mænd kunne få god brug af dette smarte cover til telefonen. Foto: Pinterest

Derfor kan et cover være genialt, og særligt hvis du ofrer lidt flere penge, og derfor får et praktisk cover.

Med dette cover kan man gemme lidt ekstra penge, en reservenøgle eller andet praktisk, hvis uheldet er ude. Foto: Pinterest

På den måde kan coveret også bruges som en pengepung, øloplukker eller have et hemmeligt rum, hvor man kan opbevare reservenøglen, taxapenge eller en huskeseddel til det dyre kreditkort, som man har i reserve. Bloggeren Francesco Mugnai har samlet en hel stribe sjove og smarte covers, som du kan se her.

3. Når der skal strøm på i en fart
Det sker ikke så tit, men en gang i mellem er uheldet ude, og så er mobilen ved at gå tør for strøm. Du har måske brugt telefonen til at tage billeder af et arrangement på jobbet, og om lidt ringer banken, ejendomsmægleren eller chefen med de store nyheder, som du har ventet på.

Der findes et trick, der giver dig strøm på batteriet i en fart, og der skal du igen have fat i flytilstanden og slå den til. Smid derefter telefonen i opladeren, og så skal du se, hvordan at batteriet hurtigt bliver fyldt med strøm igen. 

Når du slår flytilstanden til, så kan du hurtigt oplade telefonens batteri. 

Bare husk at slå flytilstanden fra igen, så folk igen kan ringe og skrive sms’er til dig. 

4. Gør papirer og andre dokumenter digitale
Det sker fra tid til anden, at man får et dumt brev, en regning eller dokumenter fra banken, som man skal udfylde. Det kan være en pestillens at skulle poste brevet i en gammeldags postkasse, men der findes faktisk en smart måde at indskanne helt almindelige papirdokumenter via ens smartphone. 

Med appen kan du scanne papirer og dokumenter ind på telefonen og lave digitale kopier. Foto: Scannable

Der er findes flere apps, der som små programmer, kan klare den opgave, herunder Scannable. Appen virker ved at den tager et billede af dit papir og justerer farve og kontrast, så man nemt kan se formularen, underskriften eller fødselsattesten. Er man typen, der også kan lide at have back-up af personlige papirer, såsom eksamensbeviser, så kan man også gemme papirerne i pdf-form. Appen er gratis og kan hentes her

5. Når telefonen bliver langsom i optrækket
Har telefonen et par år på bagen, så kan visse modeller godt blive lidt ‘trætte’ og langsomme i optrækket. 

Men der findes et nemt trick til mobilejere, der har en iPhone mobil, og som gerne vil gøre telefonen lidt kvikkere. Det kræver bare, at man holder sluk-knappen nede, indtil telefonen ændrer skærm og spørger om vil skubbe for at slukke. Det skal du ikke, men istedet holde hjem-knappen nede i cirka ti sekunder. 

Når du ser denne skærm, kan du holde hjem-knappen nede i ti sekunder for at slette midlertidige filer fra telefonens hukkommelse. 

På den måde sletter iPhonen automatisk små midlertidige filer, der gemmer sig på telefonens hukommelse, og som med tiden gør telefonen langsommere. 

6. Fald i søvn til musik eller dit yndlingspodcast 
Hvis du har svært ved at finde ro om natten, så kan det være en ide at sætte lidt musik eller dit yndlingsradioprogram på. Men måske har du tænkt, at du ikke gider, fordi du ikke vil risikere at blive vækket klokken tre om natten af Hella Joof, der giver gode råd i ‘Mads og Monopolet’. 

Men det behøver du heller ikke. For på din telefon kan du selv bestemme hvornår, at radioprogrammet eller musikken skal stoppe. 

Ved at gå ind på uret, findes der en knap, hvor der står tidtagning. Her kan du sætte et tidspunkt ligesom et æggeur, hvad enten om det er 20 minutter eller fire timer.   Men nu kommer den smarte fidus, der skal findes midt på skærmen.

Ved at gå ind i uret, så kan du vælge 'stop afspilning'. 

Ved at scrolle ned i bunden af skærmen, kan man vælge stop afspilning, og så bliver du ikke vækket midt om natten af musikken . 

Her står der ‘Når tidt. slutter’ og ved at trykke her, kan du vælge en masse alarm-agtige toner. Men helt nederst, i bunden af skærmen, står der ‘stop afspilning’. 

Og voila! Når du vælger den funktion og vælger et time- og minuttal, som derefter tæller ned, så stopper radioprogrammet eller musikken helt selv med at spille. 

7. Beskyt dit opladerkabel
Opladerkablet til telefonen kan hurtigt blive slidt, og særligt de får centimeter ved stikket, hvor du hver dag trækker kablet ud og sætter det i, kan blive rigtig mat og slidt. Men der findes et lille hack, der kan beskytte de meget sårbare centimeter ved oplader stikket. 

Med den lille fjeder fra en gammel kuglepen, kan du nemt beskytte dit opladerkabel til telefonen. 

Hvis har en gammel kuglepen, der i forvejen er tørret ud eller tom for blæk, kan du skille den ad, og fjerne den lille fjeder, der sidder ved kuglepennes spids. Den lille fjeder kan du derefter forsigtigt spænde rundt om strømkablet, så holder den lille fjeder sammen på strømstikket, så du ikke kan risikere at flå isoleringen af ledningen.  

Daniel droppede sin kæreste uden varsel: Nu har hun taget nådesløs hævn