Danmarks fornuftigste bilejere: Denne bil er billigst at forsikre

Foto: Shutterstock.com

Der er mange ting, der spiller ind på dit bilkøb. Det oplagt er selvfølgelig prisen, men når du først har lagt udbetalingen og skal ud og køre, så kommer der også grøn afgift og forsikringer. Pludselig kan økonomien i projekt bil blive et HELT andet.

Det er sammenligningsportalen Samlino.dk, der har kastet sig ud i et større projekt med sammenligning af priserne på forskellige forsikringer. De 25 mest populære mærker er en del af undersøgelsen.

Læs også

Butikskæde siger stop: Vil ikke længere sælge populær vare

Der er selvfølgelig forskel på de enkelte bilmærker, hvor nogle er billige at forsikre og andre er dyrere. I alle tilfælde kan det svare sig, at man sætter sig grundigt ind i, hvor man skal tegne sine forsikringer. Hvad der er billigst ved et selskab er ikke nødvendigvis billigst hos et andet.

Se her hvordan du kan få den billigste bilforsikring 

Samlino har fundet medianprisen på de billigste bilmærker (f.eks. Ford, Chevrolet, Toyota) og de billigste bilmodeller (f.eks. Ford Ka, Chevrolet Spark, Toyota Yaris), og derefter er der taget udgangspunkt i mindst 1.000 opslag fra Samlinos egne brugere for at udregne den endelige 'pris'.

Derfor er priserne baseret på flere 100.000 opslag om priser, og da priserne er medianpriser, er det altså ikke givet, at lige præcis du kan finde en forsikring til præcis den pris. I nogle tilfælde ville du faktisk kunne få forsikringen endnu billigere.dere.

Opgørelsen fra Samlino viser, at det billigste mærke at ansvars - og kaskoforsikre er italienske Fiat.

Den gennemsnitlige pris for at forsikre en Fiat er 3292 kr. årligt. Det er cirka 274 kr. pr. måned. Dernæst følger Chevrolet og Citroën med en gennemsnitlig årlig pris på henholdsvis 3298 kr. og 3340 kr.

De 10 billigste bilmærker at forsikre

1. Fiat - 3292 kr. pr. år
2. Chevrolet - 3298 kr. pr. år
3. Citroën - 3340 kr. pr. år
4. Dacia - 3376 kr. pr. år
5. Hyundai - 3398 kr. pr. år
6. Kia - 3401 kr. pr. år
7. Suzuki - 3412 kr. pr. år
8. Skoda - 3455 kr. pr. år
9. Opel - 3658 kr. pr. år
10. Honda - 3676 kr. pr. år
Kilde: Samlino.dk

Tesla er uden sammenligning den dyreste

Det dyreste mærke at forsikre er uden tvivl Tesla. Det koster gennemsnitlig 13.000 kr. om året at få ansvars- og kaskoforsikring på en Telsa. Det svarer til en månedlig pris er 1083 kr.

Efter den svinedyre Teslaforsikring følger tyskerne. BMW, Audi og Mercedes koster hhv. 7.384, 5.943 og 5.740 at forsikre.

Hvad koster din bil i forsikring om året? Du betaler helt sikkert for meget, ligesom en stor del af den danske befolkning. Priserne på forsikring falder nemlig hele tiden i takt med, at du bliver ældre og din bil mindre værd.

Vores journalist endte med at spare 2.600 kroner om året på sin bilforsikring, efter at han bruge to minutter på Samlino. Se om du ikke også kan spare penge på din bilforsikring, ved at klikke på linket herunder.

Vil du se, hvad det koster at forsikre din bil? Så klik her

Data om forsikringerne er lavet af Samlino.dk

*Indeholder affiliatelinks

Læs også

15.000 danskere modtager vigtigt brev i e-boks

 

 

Dagens Gossip