Danskerne er vildt overtroiske: Fire ud af fem undgår disse ting

Foto: Shutterstock.com

Bringer det uheld, hvis der løber en sort kat over vejen, og bør man undlade at gå under stiger? Danskerne viser i en ny undersøgelse, at de er mere overtroiske, end de selv mener.

Er der egentlig mere mellem himmel og jord? Og kan ting vi tænker eller gør, rent faktisk påvirke om vi bliver heldige eller uheldige?

En stor del af danskerne fortæller i en ny undersøgelse fra YouGov, som de har lavet for Danske Spil, at de ikke er specielt overtroiske. Alligevel viser undersøgelsen, at størstedelen af danskerne faktisk er overtroiske, selvom de ikke selv mener det.

Læs også

Dum, dummere! Flyselskab sagsøger passager: Kastede lykkemønter i motoren

I undersøgelsen fra YouGov har de adspurgt 2.000 danskere til deres overtro. Kun hver femte dansker, altså 20 % af de adspurgte indrømmer, at vedkommende er overtroisk, men alligevel viser det senere i undersøgelsen af fire ud af fem adspurgte, faktisk foretager handlinger på baggrund af overtro.

Danske Spil skriver i forbindelse med undersøgelsen, at 40 % af danskerne mener, at det bringer uheld, hvis en sort kat krydser vejen, mens 40 % også undgår at gå under en stige, fordi de mener, at det er lig med uheld.

Læs også

8 ting du omgående skal stoppe med på Facebook

Hele 60 % af de adspurgte banker under bordet eller siger 7-9-13, hvis snakken pludselig falder på noget, der ikke må ske.

“Stiger, knuste spejle, sorte katte på vejen, spildt salt og tallet 13. Der er nok at være opmærksom på, hvis man er overtroisk. Overtro er interessant, fordi den ligger dybt i os og i vores traditioner. Selvom mange af os ikke betegner os selv som overtroiske, afholder vi os alligevel fra en del aktiviteter, der efter sigende bringer uheld,” lyder det fra Martin Dalsgaard, der er Marketing Director hos Danske Spil.

Kvinder er mere overtroiske end mænd

Undersøgelsen viste ikke kun, hvad folk går og er overtroiske omkring, den viste også, hvilke personer i Danmark, der er mere tilbøjelige til at være overtroiske end andre.

Undersøgelsen viste at særligt kvinderne er tilbøjelige til at være overtroiske, da hele 27 % af de adspurgte kvinder så sig selv om overtroiske. Det tal var kun 16 % hos mændene. Hele 70 % af kvinderne krydser også deres fingre, hvis de ønsker, at noget skal gå godt, mens det kun er tilfældet med 40 % af mændene.

Fakta om overtro blandt dansker:

  1. 58 % af danskerne banker i bordet eller siger 7-9-13, hvis de taler om noget, der ikke må ske.

  2. 57 % af danskerne krydser fingre, når de håber på, at noget godt skal ske.

  3. 41 % af danskerne vil ikke gå under en stige pga. overtro.

  4. 38 % af danskerne tror på, at det giver uheld, hvis en sort kat løber over vejen

  5. 17 % af danskerne ville være bekymrede, hvis de kom til at smadre et spejl

  6. 14 % af danskerne tror på, at det giver uheld at spilde salt.

  7. 7 % af danskerne ville aldrig sætte sig på række 13 i et fly.

Er du overtroisk?

Læs også

Bar skulle til at lukke... Det lavede Mikkel Hansen om på

 

 

Dagens Gossip