De fleste danskere har det derhjemme: Èn ingrediens kan nemt fjerne skjolder på dine træmøbler

07/12/2023 10:08

Nicolai Steinicke

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Så kan du nemt få fjernet pletterne.

Mest læste i dag

En ny trylleformular er blevet skrevet ind i bogen over husholdningsmagi

Det viser sig nemlig at et hit på madpakken ikke kun er en stjernespiller i sandwichverdenen, men den kan også være redningen for husejere, der kæmper med vandmærker på deres elskede træmøbler.

Dit køleskab gemmer på et hemmeligt våben, og det er ikke kun for at redde tørre pommes frites eller opgradere æggene ved morgenbordet.

Ifølge eksperter er mayonnaise nøglen til at forvandle vandpletter på træbordet fra et irriterende øjebliksbillede til en nostalgisk fortælling om sommerens festligheder.

Eksperter er enige om, at mayonnaise er den nemmeste måde at tackle vandpletter på. "Det er som magi, men federe." fortæller de til mediet Express.

Så hvordan udføres denne kulinariske heksekunst? Tag en smule mayo, brug gerne den fancy en med trøffelolie, og dup det forsigtigt på pletten med et mikrofiberhåndklæde.

Lad det sidde et par timer med et køkkenrulle ovenpå. Her er hemmeligheden: Olien i mayonnaisen trænger ind i køkkenrullen og fordriver fugten fra det forhenværende vandmærke.

Til sidst kan du bare tørre mayonnaisen væk og give bordet en ordentlig polering. Hvis ikke, gentag processen og lad mayo-magiens forvandlingskraft udfolde sig natten over.

Så næste gang du står over for en uønsket vandplet på dit smukke spisebord: tænk ikke to gange - tænk mayo.