Derfor skal du aldrig springe morgenmaden over

29/05/2023 16:18

Nicolai Steinicke

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Diættips er der nok af der ude. Hvad skal man spise og hvornår skal man spise. Én ring er i hvert fald sikker. Du skal IKKE springe morgenmaden over.

Mest læste i dag

Du lever et travlt liv. Nogle dage skal du skynde dig ud af døren for at komme på arbejde eller også har du simpelthen ikke tid til at spise morgenmad.

Eller måske skænker du dig selv en ekstra kop kaffe, og tænker, at det vil mætte din rumlende mave.

Hvis dette lyder bekendt, skal du vide, at du ikke er alene. Ifølge en amerikansk undersøgelse fra 2022 sagde kun 35 % af deltagerne, at de spiser morgenmad syv dage om ugen. Det skriver Cnet.

Chokerende 12% sagde, at de kun spiser morgenmad et par gange om måneden. Men morgenmad er altså afgørende for vores helbred. Derfor bør du spise morgenmad i morgen. Og dagen efter.. og dagen efter igen.

Fordele ved at spise morgenmad hver morgen

Der er mange sundhedsmæssige fordele ved at spise morgenmad. Tag dig tid til at spise noget sundt hver morgen; dit helbred har brug for det.

At springe morgenmaden over er blevet forbundet med insulinresistens. En undersøgelse fra 2020 viste, at de, der spiste morgenmad mindst fem gange om ugen, havde en lavere risiko for at udvikle type 2-diabetes. De, der kun spiste morgenmad en til fire gange om ugen, havde en højere risiko, men dem, der slet ikke spiste morgenmad, var højest.

Den mest åbenlyse fordel ved morgenmad er den ekstra brændstof, som den tilfører din krop. At have få ernæring om morgenen kan hjælpe med at mindske 'hjernetåge', hvilket fører til bedre koncentration under morgenmøder eller undervisning.

En undersøgelse viste, at især børn har brug for morgenmad for at koncentrere sig i skolen. Den konkluderede, at de studerende, der spiste morgenmad også klarede sig bedre fagligt.

Morgenmad er vigtig. Uanset om det er en skål havregryn med mælk, yoghurt eller frugt, er det ekstra boost af næringsstoffer afgørende for at starte din dag. 

Det giver dig energi, sænker din risiko for type 2-diabetes og hjertesygdomme, tilskynder til sunde spisevaner og bekæmper migræne. Start din dag rigtigt og giv din hjerne og krop et boost. Spis din morgenmad!