Du ville ønske du altid havde kendt tricket: Sådan vasker du en dyne, der ikke passer i vaskemaskinen

Skrevet af Emil Martesen

4 uger siden

|

19/04/2024
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Du ville ønske du altid havde kendt tricket.

Dagens topnyheder

At rengøre en dyne, der er for stor til vaskemaskinen, kan virke uoverskueligt, men det kan faktisk være relativt let at gøre.

En regelmæssig vask af dynen er essentiel for at fjerne støv, husstøvmider og døde hudceller, hvilket er vigtigt for at kunne sove godt.

Mens en lille barnedyne ofte kan vaskes i vaskemaskinen, er en større dobbeltdyne typisk for stor, og i værste fald kan den ødelægge apparatet.

Mange vælger at sende deres store dyner til rensning, men det er både dyrt og unødvendigt.

Sådan skriver Linternaute.

Hvis du skal rengøre en dyne, der er for stor til vaskemaskinen, bør du altid starte ud med at ryste den godt for at fjerne støv og mider. Derefter bør du støvsuge den for at sikre dig, at den er helt ren. Husk at rengøre støvsugerens mundstykke inden brug.

Når det kommer til selve vasken, kan du bruge dit badekar eller en anden stor beholder. Fyld karret med lunkent vand og en passende mængde mildt vaskemiddel, som er velegnet til opgaven. Sørg for at vaskemidlet er godt opløst i vandet, før dynen lægges i.

Nedsænk dynen i det sæbeholdige vand og pres forsigtigt vandet igennem dynens fibre. Hvis der er pletter eller beskidte områder, kan de forsigtigt skrubbes med hænderne eller en blød børste.

Undlad at gnide for hårdt, da det kan skade stoffet. Når det er gjort, skal dynen skylles grundigt i rent vand, så al sæbe forsvinder.

Når du har skyllet dynen, skal du presse overskydende vand ud uden at vride den, da det også kan gøre mere skade end gavn. Dynen kan tørres ved at lægge den fladt på et rent underlag udendørs - hvis vejret tillader det selvfølgelig - eller i en tørretumbler på lav varme.