Ekspert slår fast: Disse almindelige vinterkørsels-vaner skal du stoppe med omgående

16/10/2023 12:39

Emil Martesen

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Der er god grund til at spidse øre, inden der tages hul på vinteren.

Mest læste i dag

Allerede nu har danskerne fået en forsmag på hvor kold vinteren kan blive.

Og inden længe står julen for døren, og når vinteren viser tænder, og bilisterne må kæmpe sig gennem sne og slud, er det vigtigt at have styr på bilens tilstand.

Det har fået motoreksperten hos online bilforhandleren Cinch, Sam Sheehan, til at fraråde bilisterne en række vinterkørsels-hacks, der kan skade din bil.

Han lægger nemlig ikke skjul på, at mange bilister begår klassiske fejl, der kan føre til farlige situationer på vejene.

Det løfter han sløret for til The Mirror.

En simpel fejltagelse kan koste dig dyrt, både økonomisk og sikkerhedsmæssigt, og i samme ombæring fraråder han alle bilister at hælde kogende vand på en froset forrude, da det kan forårsage revner i glasset.

Han tilføjede også, at gøre brug af en cd eller kreditkort til at rydde din bils forrude også kunne ridse overfladen eller beskadige tætningerne omkring dine ruder. Han understregede i stedet, at man blot skal bruge de midler, som altid har været til rådighed, herunder en skraber eller afisningsmiddel.

Desuden afslører han, at en af de mest almindelige fejl er at lade bilen varme op i tomgang. Dette kan ikke blot føre til en bøde, men også til en ødelagt katalysator, som koster flere tusinde kroner at få repareret.

Det er altså på mange måder ikke kun vejforholdene, der kan være farlige om vinteren, men også de valg, som vi bilister træffer.