Eksperter afslører: Så lang tid skal en omgang lagengymnastik tage

25/08/2023 19:44

Nicolai Busekist

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Det har været diskuteret i mange år, men nu peger en række eksperter på, hvor lang tid lagengymnastik bør tage.

Mest læste i dag

Mange har en idé om, at aktiviteter i soveværelset skal strække sig over lang tid. Men sådan forholder det sig faktisk ikke.

Ifølge Daily Star er den gennemsnitlige varighed på en omgang lagengymnastik på blot 5,4 minutter.

Men faktum er dog, at kvinder har brug for en kende mere tid end dette. Generelt har mænd lettere ved at blive tændt, mens en undersøgelse har vist, at det tager omkring 20 minutter for en kvinde at blive tændt.

I den samme undersøgelse er man også kommet frem til, at en omgang lagengymnastik skal have en varighed på mellem 14 og 17 minutter, hvis kvinden skal nå klimaks.

Naturligvis er det forskelligt fra par til par, hvad der føles som den 'rette' tid. Men det ændrer ikke på, at en række eksperter på området er kommet med deres syn på sagen.

I en undersøgelse offentliggjort i Journal of Sexual Medicine er en række eksperter blev spurgt, hvor længe en omgang lagengymnastik gerne skal vare.

I denne forbindelse blev de bedt om at kategorisere forskellige tidsrammer som værende 'tilstrækkeligt', 'for kort', 'for langt' og 'ønskeligt',

Panelet af eksperter kom frem til, at lagengymnastik med en varighed på 1-2 minutter, er 'for kort' en varighed.

Derimod mener de, at det er 'for længe', hvis det var mellem 20 og 30 minutter.

3 til 7 minutter bliver derimod vurderet som 'tilstrækkeligt' af eksperterne, mens 7 til 13 minutter er den mest 'ønskelige' varighed for en omgang i under lagnerne.

Når alt kommer til alt, er det dog op til hvert enkelt par at finde ud af, hvad de mener, der er det rette for dem. For nogle par er det måske over 13 minutter, mens det for andre er under 7 minutter.

Det vigtigste er dog at huske, at det ikke nødvendigvis handler om, hvor lang tid, det tager. Derimod handler det om at nyde det og tilfredsstille sin partner efter bedste evne.

Ifølge eksperterne kræver dette, at man sørger for at have en åben og ærlig samtale med sin partner om hans eller hendes behov.

Derudover opfordres der til, at man som par udforsker, hvad der fungerer bedst. Om det f.eks. er lange og intime sessioner i soveværelset, eller om det er hurtige omgange overalt i huset.