Få danskere ved det: Derfor er lyden på din iPhone lav - og sådan fikser du det

Skrevet af Nicolai Steinicke

25/09/2023
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Hvis du tilfældigvis har bemærket, at din iPhone er en smule mere støjsvag, end den plejede at være, og du er usikker på hvorfor - kan der være en ret ligetil, men grov grund.

Mest læste i dag

En mere støjsvag højttaler kan gøre telefonsamtaler vanskeligere, for ikke at nævne, at det er alvorligt irriterende, hvis du vil lytte til noget musik.

Men du behøver måske ikke at udskifte din højttaler eller din telefon - for det kan faktisk være et problem, der er ret nemt at løse.

Din iPhone kan nemlig være en magnet for skidt.

Nyheder om, hvor snavsede iPhones kan blive, blev for nylig bragt frem i lyset af iDoctor iPhone & Android Repairs, der tog til Facebook for at vise, hvordan højttalerne kan blive tilstoppet med al slags grimhed.

Værkstedet skrev billedteksten til en video af reparationsprocessen: "99 procent af kunder, der beder om at få deres højttaler udskiftet, vil ombestemme sig, efter vi har gjort dette..."

Som du kan forestille dig, gik den chokerende virkelighed af, hvad der kan gøre iPhones mere støjsvage end forventet, ikke ubemærket.

Som reaktion på optagelserne, hvor teknikeren omhyggeligt fjerner snavset med en skarp genstand, sagde en Facebook-bruger, at hvis du selv vil prøve dette, skal du bruge blue-tac i stedet.

De skrev: "Du bør slet ikke stikke højttalerne med noget... den bedste metode er at bruge blå stift og trykke den forsigtigt ind i hullerne.

"Træk den blå stift af og gentag dette, indtil højttalerne er rene."

Her kan du se hvordan man gør.