Forskning: Folk med iPhones er pralende, selvoptagede og løgnagtige

24/11/2016 14:00

Ane Sørensen

Livsstil
Modelfoto: Shutterstock
Modelfoto: Shutterstock
Hvis man skal tro denne britiske undersøgelse, er der forskel på de mennesker, der ejer henholdsvis en iPhone og en Android.

Mest læste i dag

Mange iPhone-ejere kan have en tendens til at lyve, være glade for at vise sig frem og gå op i deres omdømme. De sætter pris på penge og status og går gerne langt for egen vindings skyld.

Det er der i hvert fald noget, der tyder på, hvis man skal tro en undersøgelse fra det britiske University of Lancaster. 

Det skriver Metro.

Her har forskere spurgt 500 forskellige telefonejere om en række forskellige ting, der handler om dem selv og de holdninger, de har til deres egen smartphone.

Ud af undersøgelsens resultater er der blevet sammenfattet en række stikord, der angiveligt skulle afsløre noget om henholdsvis iPhone-ejere og Android-ejere:

iPhone-ejere:

- Yngre.

- Mere end dobbelt så stor sandsynlighed for at være kvinde.

- Har mere tendens til at se sin telefon som et statussymbol.

- Mere udadvendte.

Android-ejere:

- Ældre.

- Mænd.

- Mere ærlige.

- Mindre interesserede i penge og status.

Forskerne bag undersøgelsen mener, at man kan bruge resultaterne til at få en fornemmelse af, hvilke mennesker, man har med at gøre:

- Vi demonstrerer for første gang, at et individs valg af smartphone kan give brugbare spor, når det handler om at forudsige deres personlighed og andre individuelle karakteristika, siger David Ellis fra Lancaster University til Metro.