Måtte have hudtransplantation efter uheld: Nu advarer han andre iPhone-ejere

Skrevet af admin

01/08/2016

Mest læste i dag

Engelske Gareth Clear er én ud af mange millioner iPhone-ejere.

Derfor havde Clear også den velkendte telefon i baglommen, da han en dag var ude på en cykeltur nær Manly i Australien, hvor han bor og arbejder. Det skriver The Mirror.

Uheldigvis for Gereth formåede han denne dag at styrte på cyklen.

- Jeg mistede fodfæstet, og pinligt nok styrtede jeg til jorden og landede på numsen, fortæller han.

Selve styrtet og mødet med asfalten var ikke alvorligt, så Gareth Clear kom hurtigt op og stå igen. Pludselig opdagede han dog, at der steg røg op fra hans ene lomme, og i det næste øjeblik mærkede han en frygtelig smerte i sit baglår, i dét hans iPhone 6 pludselig eksploderede.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Rebecca Hanifin

- Efter tre-fire sekunder fik jeg rejst mig op fra styrtet og så, at der kom røg ud fra min bukselomme. Jeg nåede lige at tænke: det var da underligt, men hvad der så skete, kan jeg ikke beskrive med ord, forklarer den uheldige brite.

Sammenstødet med jorden havde af uforklarlige årsager antændt mobiltelefonen, og de meget høje varmegrader smeltede både hans shorts og hud på baglåret.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Rebecca Hanifin

- Instinktivt greb jeg fat i telefonen, men brændte mine hænder. Det lød ikke som en eksplosion, men som et højt smæld. Jeg forsøgte herefter at trække mine shorts af, men min telefonen havde smeltet sig gennem dem og ned i mit lår. Batteriets lithium var ligesom tyk, sort lava, og mit ben var helt sort, fortæller Gareth Clear, der heldigvis havde en vandflaske ved hånden.

Hurtigt fik han hældt vandet udover den smeltende iPhone, og med to små stykker træ fik han fjernet den glohede og rygende telefon fra sit smeltede og medtagede lår.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Rebecca Hanifin

Hele to kilometer formåede han at trække sin cykel, før han var hjemme og kunne ringe efter hjælp.

- Jeg var ved at tisse i buskerne af skræk. Det værste var stanken – ligesom de kemi-eksperimenter man lavede i skolen, fortæller han.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Rebecca Hanifin

Gareth Clear blev efterfølgende behandlet på hele to hospitaler for sine alvorlige brandsår. Grundet omfanget af skaderne måtte man give Gareth Clear en hudtransplantation, da låret var slemt beskadiget.

- Jeg ønsker at gøre folk opmærksom på denne fare. Hvis det var sket i nogens ansigt, vil de være skamferede for livet. Heldigvis blev jeg behandlet på en brandsårsafdeling, fortæller Gareth Clear, der i øjeblikket er sengeliggende hos en bekendt, hvor han skal forsøge at komme til hægterne igen.

Apple, der er producenten bag de populære iPhones, har siden lovet Gareth Clear, at de vil efterforske, hvordan det kunne gå så galt.

Følg Dagens Advarsler for flere lignende artikler: