Giver kød til søsterens veganske søn – Er det forkert?

En kvinde har givet kød til hendes nevø, velvidende om, at hendes veganske søster ville blive tosset. Hun spørger nu internettet, om hun er et "røvhul" fordi hun fortsætter.

Folk må leve livet lige præcis på den måde de gerne vil, og forældre bør opdrage deres børn på den måde, som de mener er rigtigt. Det kan eksempelvis være som i denne situation, hvor en mor er veganer af etiske grunde, og hun har derfor også valgt, at hendes søn skal være veganer.

Det scenarie er der kommet en stor debat ud af på forummet Reddit, hvor tanten er begyndt at give kød til sine veganernevø, uden at fortælle det til sin søster. Hun har derfor forklaret hele historien og spurgt, om hun er et ”røvhul”, fordi hun går mod søsterens overbevisning.

Hun starter historien ud med, at hendes søster har været veganer i mange år, og har derfor opdraget hendes søn som veganer ligeså. Hendes egen søn går på samme skole som hendes nevø, og derfor henter hun ofte dem begge to, hvor hun laver mad til dem, inden hendes nevø bliver hentet af søsteren.

Normalt plejer hun at lave vegansk mad til nevøen, men en dag gik det galt.

”For et par måneder siden lod jeg dem sidde med deres lektier og nogle snacks, mens jeg lavede nogle huslige pligter. Da jeg kom tilbage, så jeg min søn der sad og delte kyllingenuggets med min nevø. Jeg gav ham veganersnacks, men han fortsatte med at spise dem,” lyder det fra moren, der fortsætter:

”Jeg fortalte ham, at de ikke var veganske, og han sagde til mig, at han havde spist dem i skolen før. Hans venner deler af og til mad med ham. Jeg var lige ved at fortælle det til min søster, men jeg lod være,”

Læs også

Miley Cyrus kommer til Danmark - Fejrer det ved at dele nøgenbillede

Vælger bevidst at give ham kød

I stedet for at fortælle sandheden til søsteren, har hun i stedet valgt at stille en ikke-vegansk samt en vegansk ret til rådigheden, når hendes nevø skulle spise med. Dermed kunne nevøen selv vælge, om han ville have det ene eller det andet.

”Så jeg fortsætter med at give ham en vegansk mulighed, men jeg siger ikke noget til ham, hvis han vælger den anden mulighed. Han vælger oftest den ikke veganske,” fortæller hun og uddyber, at hendes søster ville gå amok, hvis hun fandt ud af det.

”Jeg ved, at min søster ville gå amok, hvis hun fandt ud af, at han spiser kød. Min mand mener, at jeg er et ”røvhul” fordi, at jeg ikke er ærlig og fortæller min søster det, men jeg mener, at han min nevø er gammel nok til selv at vælge sin kost,” lyder det, mens hun slutteligt tilføjer, at han er 10 år gammel.

Det havde bestemt ikke været utænkeligt, hvis de mere end 3.000 kommentarer overvejende havde bestået af folk, der mente, at hun tog det forkerte valg. Mange folk hylder hende dog, og mener bestemt ikke, at hun gør noget forkert.

Mange kommentarer lyder i stil med: ”Nej, det er din søster, der er et ”røvhul” fordi hun tvinger sin søn til at være veganer.

Hvad mener du? Bør hun være ærlig over for sin søster, eller skal hun fortsætte med at give nevøen mulighed for begge valg? Du kan læse de forskellige kommentarer til tråden her.

Læs også

Forældre sultede baby med veganerkost: Nu er de tiltalt for børnemishandling

 

 

Dagens Gossip