Forældre sultede baby med veganerkost: Nu er de tiltalt for børnemishandling

To forældre er blevet anklaget for børnemishandling, efter at de har sultet en fem måneder gammel baby på veganerkost, hvilket resulterede i, at babyen blot to et halvt kilo på i løbet af de første fem levemåneder.

En sag har vakt opsigt i den amerikanske by Titusville i staten Florida. Her har et ægtepar nemlig forsømt deres blot fem måneder gamle baby, og nu er de blevet tiltalt for børnemishandling.

Efterforskeren der ledte sag fortalte, at det var tydeligt at se på barnet, at det var underernæret. Ribbenene var meget tydelige, mens øjnene hang, og babyen havde derfor alvorligt brug for lægehjælp.

Forældreparret der består af den 20-årige Julia French og den 31-årige Robert Buskey vidste begge to, at deres fem måneder gamle søn ikke trivedes, men de vidste ikke, hvad de skulle gøre ved det.

Allerede i løbet af en dag i politiets varetægt, havde barnet taget næsten et halvt kilo på, blot ved at indtage diverse væsker.

Blev stort set kun fodret med kartoffelmos

Familiens læge havde tidligere givet forældrene en klar diet, som barnet skulle indtage, og i første omgang havde det også virket. Her var barnet begyndt at tage på, og drenge var både sund og rask. Alligevel valgte familien at ændre i kosten.

Politiet fortalte, at forældrene primært fodredede deres børn med en kartoffellignende mos, og at der kan være langsigtede helbredsmæssige problemer for barnet i fremtiden via den kost.

Der er heller ingen tvivl om, at barnet ikke havde levet meget længere, hvis politiet ikke havde grebet ind.

”Jeg har aldrig set et barn på det her stadie, som var så tæt på at dø,” fortæller Lauren Watson fra Titusville Politi til WFTV.

Hun fortalte ydermere, at parret beskrev sig selv om veganere, og det var blandt andet derfor, at de havde ændret kosten for deres fem måneder gamle baby.

Forældrene er blevet anklaget for børnemishandling og omsorgssvigt, og det forventes, at de mister forældremyndighederne over drengen, hvis de bliver dømt. I øjeblikket bliver barnet opbevaret forsvarligt hos lægefolk i Titusville.

Læs også

Zoologisk have river kløerne ud på løve, så børn kan lege med den

 

 

Dagens Gossip