Har du disse symptomer? Så lider du måske af udbredt sygdom

Foto: Shutterstock

Hold øje med disse to symptomer, når du går på toilettet.

Diabetes er en samlet betegnelse for en gruppe sygdomme, hvor blodets indhold af glukose er højere end normalt.

Ifølge Videncenter for Diabetes har næsten 300.000 mennesker i Danmark en diabetes sygdom, hvoraf de fleste lider af type-2-diabetes. Det er altså en sygdom, som rammer mange, og risikoen for at dø tidligt er desværre forhøjet, hvis man har diabetes. 

Læs også

'Voksen-skuespiller' var sammen med 919 mænd: Kedede sig så meget, at hun bestilte McDonalds

Heldigvis er der nogle symptomer på diabetes, som er forholdsvis nemme at holde øje med. Især to som du kan opdage, når du er på toilettet. 

Ifølge The Sun oplever de fleste diabetikere hyperglykæmi (forhøjet blodsukker) på et tidspunkt. Symptomerne på dette er mange.

Det mest fremtrædende symptom er sult og tørst, men der er også to symptomer, som man nemt kan holde øje med, når man er på toilettet.

Det første symptom er, at man tisser rigtig meget. Hvis dit blodsukker er for højt, bliver væsken tvunget ud af dine celler, hvilket gør, at du får trang til at urinere mere. Det er f.eks. også et symptom, hvis du er oppe for at tisse flere gange om natten.

Det andet symptom er infektioner, som f.eks. blæreinfektion. Det er ikke altid til at vide, om man har en infektion, men det kan ofte opdages ved, at man har en brændende fornemmelse, når man tisser, eller hvis ens tis er grumset. Derudover er blod i tisset også et klart symptom. 

Så går du meget på toilettet, har grumset tis og/eller en brændende fornemmelse, når du tisser, så er det en god ide at tage til lægen! Det kan nemlig være tegn på diabetes. 

Læs også

Politiet tjekkede havareret personbil for ejendele: Fandt sportstaske med 155.000 kr.