Hudlæge med afsløring: Denne overraskende ingrediens stopper dine fødder i at lugte

Nicolai Busekist

1 uge siden

|

11/06/2024
Livsstil
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
De fleste har oplevet, at deres fødder begynder at lugte. Men nu har en dermatolog afsløret, at en særlig ingrediens kan sikre, at lugten forsvinder.

Dagens topnyheder

Stinkende fødder vil snart være fortid. Når solen begynder at varme, bliver vores fødder varmere, men det er ikke kun varmen, der stiger. De fleste kender til problemer med lugtende fødder forårsaget af den høje varme.

Hvis du gerne vil være fri for dette, så frygt ej. En hudlæge og -ekspert har i en video på det sociale medie TikTok delt et godt råd til at få styr på dette.

Dr. Neera har givet flere råd om, hvordan man holder fødderne i form. Hun har blandt andet delt et tip, der involverer æblecidereddike, som kan bruges til at reparere sprukne hæle og fjerne lugt.

"Her er et tip til personlig hygiejne, jeg ikke vil holde hemmeligt som hudlæge. Æblecidereddike indeholder æblesyre, som kan hjælpe med at eksfoliere og helbrede ru, sprukne fødder. Det har også antibakterielle og svampedræbende egenskaber, så du kan slippe af med lugtende fødder, neglesvamp og fodsvamp," sagde hun i sin video ifølge Daily Star.

Hun fortalte sine følgere, at de bare skulle blande en kop æblecidereddike med fire kopper varmt vand og give deres fødder et 15-minutters bad tre gange om ugen. Hvis du selv gør dette, så kan du ikke blot undgå svamp og sprukne fødder. Du kan også undgå, at dine fødder lugter.

I ægte TikTok-stil afslutter hun med et frækt 'tak mig senere' for at have delt det gode tip. Videoen endte med at gå viralt, hvorfor den har fået tusindvis af visninger. Desuden er der et væld af folk, der har takket hende for hjælpen.

En række seere har endda givet udtryk for, at de har bogmærket klippet til fremtidig brug. Hvis de én dag bliver ramt af fodsvamp eller lugtende fødder, så ved de nu, hvordan de skal fikse det.

"Ja. Jeg har en sprayflaske på mit toiletbord. Bruger det på hver dag. Aldrig set tilbage siden," skrev en bruger

"Som en, der har fodproblemer fra min far, vil jeg prøve dette," kommenterede en anden.

"Elsker dine hacks," lød det fra en tredje.

"Virker bare fantastisk. Enhver anden slags eddike er også ok," skrev en fjerde.

Selvom mange roser tippet, er det ikke alle, der fundet det lige effektivt. Derfor søger de alternative løsninger. Andre er endda på jagt efter råd om at tackle svedige armhuler.

Når det kommer til, hvad der forårsager fodsvamp, skyldes det små revner i huden, hvor svampen kan sætte sig. Det sker især efter kontakt med en anden svampebærer, hvilket kan ske i svømmehaller eller omklædningsrum.

Problemer med fødderne opstår ofte fra fugtige sokker eller varme sko, da det kan skabe en legeplads for svamp. Fodsvamp opstår typisk som følge af en andens infektion - ofte gennem barfodede eventyr i kontaminerede områder.

Du kan også få det ved blot at røre huden på en, der har fodsvamp. Risikoen er højere, hvis du har våde eller svedige fødder, eller hvis der er skader på huden på dine fødder.