Hun putter citron og vand i en skål og smider det i mikrobølgeovnen: Få minutter senere er magien sket

Skrevet af Emil Martesen

13 uger siden

|

12/03/2024
Livsstil
Foto: TikTok
Foto: TikTok
Få minutter senere er magien sket.

Dagens topnyheder

Mikrobølgeovnen har fået en høj stjerne hos mange danskere.

Den er efterhånden blevet en essentiel assistent i mange køkkener, men den kan også repræsentere en af de mest krævende enheder at gøre ren.

Der er dog ingen grund til at ty til kemiske rengøringsprodukter for at få din mikrobølgeovn til at se ud som ny igen.

Ved at anvende nogle få naturlige ingredienser og en simpel teknik, kan du hurtigt og let fjerne både pletter og ubehagelige dufte fra din mikrobølgeovn.

Alt du skal bruge

De eneste ting, du skal bruge til dette trick, findes med al sandsynlighed allerede i dit hjem. Du skal nemlig kun bruge en skål, der kan tåle mikroovn, noget vand, en citron og en klud.

Sådan får du magien til at ske

Start med at skære en citron op og læg den så i en skål med vand. Placer derefter skålen i mikrobølgeovnen og opvarm den i et par minutter, indtil vandet begynder at dampe. 

Når opvarmningen er færdig, skal du være forsigtig med at åbne mikroovnen, da skålen og dampen kan have en høj temperatur. Men her vil magien så være sket.

Dampen fra citronvandet vil hjælpe med at blødgøre snavset og den indtørrede madrester, der sidder fast på indersiden af mikroovnen. Derved kan snavset let tørres af med en klud. 

Det bedste ved denne rengøringsmetode er, at den er sikker, effektiv og helt naturlig. 

Citronen bidrager ikke kun med en behagelig duft, men dens antibakterielle egenskaber hjælper også med at dræbe skadelige bakterier og mikroorganismer, der kan gemme sig i mikrobølgeovnen.

Du kan se det flotte resultat i videoen herunder.