Det er et spørgsmål, som Rotpunkt svarer ja til. Men hvordan er noget som den familieejede virksomhed konstant finder nye svar til. Rotpunkt producerer høj kvalitets køkkener med den nyeste produktionsteknologi med miljøet i baghovedet. For Rotpunkt handler det om at kombinere kvalitet med bæredygtighed. Det er ingen kunst at producere uden at tage hensyn til miljøet og vores fremtid, og derfor mener Rotpunkt, at et stilsikkert, stærkt og storartet køkken er intet, hvis det sociale ansvar ikke er tænkt med. Det handler om at tage hensyn til både klima og miljø, men ikke mindst også de menneskelige faktorer som et godt og sundt arbejdsmiljø og sociale vilkår.
Rotpunkt tror på fremtidens smarte løsninger, og at en grøn og miljøvenlig tilgang til at producere ikke skal gå på kompromis med kvaliteten. For eksempel bruger de den nye PEFC certificerede og anerkendte produktionsmetode Greenline Bioboard, som reducerer forbruget af træ med 37 procent. Det betyder, at der tages hensyn til verdens naturskove, for i stedet for at forbruge træ bliver der brugt europæisk dyrkede majskolber. Majskolberne er af en sort, som typisk bruges i biogasanlæg, og derfor er der ingen dyr eller mennesker, der kommer til at mangle majsen som føde.
Disse typer majskolber er nemlig ikke egnede til at spise, men derimod er de perfekte til at producere møbler med. For eksempel vejer de mindre end træ, men har samme styrke, så man på den måde kan producere stærke og lettere møbler, som også gør det lettere at transportere produkterne rundt. Derudover går Rotpunkt op i at bruge genbrugsmaterialer som emballage, sådan at al indpakningen til produkterne er produceret af genanvendelige materialer. Det er både mere venligt over for miljøet, mere fair over for forbrugeren og ikke mindst billigere for virksomheden. En såkaldt win-win-situation. Det er filosofien bag Rotpunkts grønne indstilling: at vi sammen har et socialt ansvar for at mindske spild, udnytte eksisterende muligheder og tænke nyt. Det er heller ikke uden grund, at de er certificeret som Sustainable Business Partner (SBP).
Du kan læse mere på rotpunkt.dk