Mor var træt af dyre julekalendere: Nu hyldes hun for sin egen

Foto: Ann Hilde Boldstad/Facebook

En mor var træt af, at hun altid skulle bruge mange penge på dyre julekalendere til sine børn, og det ville hun gøre op med. Derfor lavede hun sin helt egen billige og lette 'julekalender'

Der er kun ganske få dage til den 1. december, og dermed begynder juleræset for alvor. Det er dog en måneds tid siden, at man allerede kunne begynde at købe de første julekalendre i butikkerne, og i skrivende stund vrimler butikkerne med dem.

Der er efterhånden ikke den slags julekalender, man ikke kan købe. Der er chokolade, lakrids, figen, økologiske, der er de billige og de dyre og så er der endda også en øl-julekalender til dem, der gerne vil drikke en øl om dagen i december.

Læs også

DMI: Stort vejrskifte - Nu kommer sneen!

Forældre med småbørn kan stort set ikke undgå at blive plaget om den ene eller anden julekalender, og mange vil formentlig føle sig som dårlige forældre, hvis ikke de giver efter.

Lige netop den debat har en mor fra den norske by Ski i Norge valgt at tage op, og hun har i år valgt at give sine børn en helt særlig men simpel julekalender.

En plade chokolade og en tusch

Moren ved navn Ann Hilde Boldstad mener, at det er forrykt, at man skal bruge ufatteligt mange penge på julekalendre med chokolade, når det i virkeligheden kan gøres meget billigere.

I stedet for at købe en stor flot julekalender til sine børn, har hun i stedet valgt at købe to plader chokolade af 200 gram, hvor der er 24 stykker chokolade i hver.

Derefter tog hun en sort tusch, og har markeret hver af de 24 stykker chokolade med tal fra 1 til 24. På den måde får hendes børn en ‘julekalender’ og de bliver derfor ikke snydt for et stykke chokolade hver dag i december indtil jul.

Til gengæld så mener hun, at det redder hendes pengepung, og at det samtidig er en glimrende ide i forhold til miljøet.

Herunder kan du se det opslag, som den norske mor har lavet på Facebook.

Efterfølgende er hun blevet interviewet til det norske medie Dagbladet, og her understreger hun, at hun ikke er ude efter de forældre, der vælger at købe dyre julekalendre til deres børn, men at hun blot vil gøre opmærksom på, at det er andre billige og gode løsninger.

Læs også

Kun i Danmark: McDonalds lancerer vild juleoverraskelse på menuen

 

 

Dagens Gossip