Ny alarmerende undersøgelse bekræfter det, vi alle frygtede om kaffe

Skrevet af Emil Martesen

9 uger siden

|

25/03/2024
Foto: Shutterstock
En ny alarmerende undersøgelse bekræfter det, vi alle frygtede om kaffe.

Dagens topnyheder

Kaffe er blevet en uundværlig del af danskernes hverdag. Mange kan ikke forestille sig selv uden kaffe.

Og faktisk er mange afhængige af kaffe, og de færreste tøver ikke med at skjule det. Men er det virkelig tilfældet? Er folk faktisk afhængige? En nylig undersøgelse har bekræftet denne påstand.

Et markedsundersøgelsesfirma ved navn OnePoll har undersøgt 2.050 kontorarbejdere, og det blev klart, at kaffe er brændstoffet, som mange af os vender til både for både vores morgen- og eftermiddagsboost.

Det skriver senest.dk.

66% af de adspurgte sagde, at varm kaffe er den første drik hver dag, og 47% sagde, at de vælger en kold kaffe, når de ankommer på kontoret. 59% svarede, at kaffe er deres første prioritet, når de går en tur, og 55% har brug for kaffens selskab, når de tjekker deres e-mail.

24% afslørede, at de har mest brug for kaffe om mandagen, hvilket ikke er helt så overraskende. Det overvældende flertal (77%) sagde, at de har brug for to eller flere kopper kaffe for at føle sig produktive:

"Over 8 ud af 10 ansatte sagde, at det at have gratis drikkevarer som en fordel på deres arbejdsplads vil få dem til at føle sig værdsat, og tilbuddet om gratis drikkevarer var den mest efterspurgte fordel til at opmuntre ansatte til at arbejde på et kontor", sagde Camille Vareille, marketingchef for Lavazza Group, og fortsatte:

"At investere i et udvalg af drikkevarer på stedet kan ikke kun spare tid og penge for de ansatte, men også hjælpe med at bringe dem tilbage til kontoret".

Der er ingen tvivl om, at det er meget rart at have gratis kaffe og drikkevarer på kontoret, da det kan spare tid og penge for dem, der drikker kaffe.

Respondenterne i undersøgelsen rapporterede, at de i gennemsnit bruger 6,27 dollars (ca. 43 kr.) på hver kop kaffe, hvilket akkumuleret næsten når op på 3.000 dollars (ca. 20.500 kr.) om året. Den gennemsnitlige kaffeforbrugstid varer også mellem 16 og 17 minutter, hvilket bliver til to dage om året i ventetid hos baristaen.