Nyt studie bekræfter: Derfor et det en god idé at pynte tidligt op til jul

Du skal pynte tidligt op til jul i år.

Lyskæder, gran og nisser - julepynt findes i alverdens variationer og nu fastslår et nyt studie, hvorfor det er fornuftigt at pynte tidligt op til jul i år.

En diskussion der virkelig kan dele vandende og som hver jul skal diskuteres i både medier og mellem folk på gaden, er diskussionen om, hvornår det er i orden at dekorere sit hjem med julepynt - og i så fald hvor meget julepynt, der er acceptabelt.

Nogle mener måske, at startskuddet allerede går kort tid efter halloween, mens andre først pynter op til jul, når kalenderen siger første december. Men det er bestemt ikke en dårlig ide, at pynte op tidligt i år.

Ifølge flere psykologer er folk, der pynter tidligt op til jul nemlig gladere, end dem der venter:

Læs også

Brun uden sol: Nye selvbruner piller skal mindske risikoen for hudkræft

- I en verden fuld af stress og jag, har folk brug for ting, der gør dem lykkelige. Julepynt og dekorationer fungerer som et medium til stærke og lykkelige barndomsminder. Pynter du derfor tidligt op til jul, vil både din lykke, dit humør og dine positive forventninger forstærkes, fortæller den britiske psykolog Steve McKeown til Unilad.

Julelysene har dog også en yderligere funktion - de udtrykker nemlig både venlig- og imødekommenhed overfor naboerne, det bekræfter et nyt studie. 

Læs også

Sådan kommer man i bukserne på dig ifølge dit stjernetegn

I undersøgelsen blev deltagerne bedt om at vurdere huse med og uden juleudsmykning. De huse, der var pyntet med julelys og dekorationer, blev beskrevet som mere venlige og imødekommende end de huse, der endnu ikke var pyntet op.

Er du stor tilhænger af blinkende julelys, tyder meget således på, at du er et lykkeligt og glad menneske. Undskyldningen for at pynte op til jul allerede nu er hermed fundet.

Læs også: Psykolog advarer: Du bliver bims af julemusik

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip