Par sparer 175.000 kroner op på 10 måneder: Sådan gør de

Foto: TikTok.

På kun 10 måneder påstår TikTok-brugeren Abby Dunsmure at have sparet 175.000 kroner op. Nu deler hun sine tips og tricks.

TikTok-brugeren Abby Dunsmure fortæller i en video, at hun - sammen med sin mand - har sparet 20.000 pund (175.000 danske kroner) op på bare 10 måneder ved blandt andet at droppe take away-mad og mærkevarer.

Læs også

Kan du se det? Her gemmer sig et barn

Hun understreger, at parrets tips og tricks måske ikke fungerer for alle, men i deres tilfælde har det været en stor hjælp. Herunder kan du se Abbys tips og tricks.

1. Opret en opsparingskonto

"Det er lettere at adskille pengene, og på den måde kan man ikke så let få adgang til dem,” lyder forklaringen fra Abby. 

2. Lav et budget

“Lister er din bedste ven,” fortæller Abby i videoen og uddyber, at man bliver nødt til at sætte sig ned og notere, hvad man realistisk set kan sætte til side hver måned. 

3. Skift til dagligvarekædernes egne mærker

"Mad, rengøringsmidler og så videre - du kan få alt billigere, og du kan ikke kende forskel," påstår Abby. 

"Nogle ting kan du smage en forskel på - 9 gange ud af 10 kan du ikke, og du sparer mange penge."

4. Drop café-kaffen

Der er ingen grund til at købe dyr kaffe på Starbucks og andre kaffesteder, når du kan lave din egen version meget billigere, lyder rådet fra Abby.

5. Lav en madpakke

Er du typen, der i dit arbejdsliv ofte tyer til frokostløsninger fra en tankstation eller lignede, så opfordrer Abby dig til at lave en madpakke.

"Det vil spare dig for meget tid og mange penge, det er unødvendige udgifter, og du kan nemt lave og forberede madpakken aftenen før," forklarer hun.

6. Undgå take away-mad 

"Vi spiser ikke rigtig take away-mad alligevel, men vi budgetterer nok at få det en gang hver tredje eller fjerde måned," fortæller Abby og tilføjer:

”Det er ikke nødvendigt at få take away en, to eller tre gange hver uge. Spar pengene.”

7. Omregn en udgift til arbejdstimer

Et af Abbys råd lyder, at man skal omregne sin arbejdstid til udgifter. 

“For eksempel: Hvis en håndtaske koster 700 kroner, så tager det dig for eksempel otte timer at tjene de penge. Vil du virkelig bruge 700 kroner på en taske, der tog dig otte timer at tjene? Personligt ville jeg ikke stå op klokken seks og arbejde en otte timers vagt for en taske til 700 kroner,” siger Abby.

8. Et ønske eller et behov?

Abby råder til, at man overvejer sine køb en ekstra gang. Er det noget, man har behov for? Eller er det et ønske? 

”Som en tidligere impulskøber kender jeg nu forskellen på behov og ønsker, og det har ændret mit liv fuldstændigt,” slår Abby fast.

9. Tag en ekstravagt

Hvis det er muligt, så tag en ekstravagt og tjen flere penge, lyder det afsluttende fra Abby i videoen, du kan se herunder:

@abbydunsmure

For reference we have no car, debts we don’t drink or smoke☺️ part 2?💸✨ #savingmoney #savingmoneytips #savingmoneytip #savingforahouse #buyingahouse

♬ original sound - Abby Dunsmure
 
Læs også

Kvinde lovede at opkalde søn efter afdød far: Nu har hun fortrudt