Paven har julegave til alle gifte par: Hjælper til et langt og sundt ægteskab

I forbindelse med den søde juletid har Paven valgt at dele tre nøgleord til et langt og sundt ægteskab.

De fleste som er eller har været gift kan nok blive enige om, at det ikke altid er nemt, og at det kræver meget arbejde fra begge sider at opretholde et sundt og lykkeligt ægteskab over flere år. 

Spørger man Pave Frans, så er det dog ikke så svært, hvis man blot husker de tre nøgleord: 'Please', 'Thanks' og 'Sorry' (red. 'Vær venlig', 'Tak' og 'Undskyld').

Læs også

Lærerinde fortæller, at julen er en ensom tid for hende: Overraskelsen fra klassen går nu viralt

Ifølge Ladbible gav Paven det gode råg i et brev, som blev offentliggjort søndag d. 26. december, og the Associated Press skriver, at han omtalte brevet fra hans balkon, hvor han sagde, at det var hans "julegave til gifte par". 

Pave Frans forklarer i brevet, at han mener, at de fleste skænderier og misforståelse i et forhold sker, fordi vi ikke kan finde ud af at bruge disse tre nøgleord, og at det kan skabe en sneboldseffekt, som blot gør forholdet dårligere og dårligere.

"Nogle gange ender det endda med fysisk og moralsk vold. Det river harmonien fra hinanden og dræber familier," skrev han således. 

I brevet anerkendte Paven også at 2021 havde været et usædvanligt hårdt år - også for ægteskabet - på grund af corona, som har været en medvirkende faktor til at skabe splid og skænderier. 

"Mange oplevede endda at gå fra hinanden," skrev han og fortsattte: "Ødelæggelsen af et ægteskab skaber umådelig smerte, da mange håb bliver knust, og misforståelser kan føre til argumenter og sår, som ikke heler nemt."

Han opfordrer dog til, at man kæmper for ægteskabet og bliver sammen blandt andet for børnenes skyld. "Børn ender med at skulle lide under, at deres forældre ikke længere er sammen," skriver han således. 

Han skriver afslutningsvis, at det bedste man kan gøre for at opretholde 'ro' i sit ægteskab er at være tilgivende, og at man aldrig må gå i seng, mens man er uvenner. 

"Måske er vi ikke født ind i en exceptionel problemfri familie, men vores familie er vores historie - alle skal tænke: 'Det er min historie'," skrev han til slut.

Læs også

Google er ikke længere verdens mest besøgte hjemmeside