Pelle brugte hele sin arvede formue på at bevise, hans far var skyldig i mordet på hans mor

Foto: Privat

Han vidste, moderen ikke havde begået selvmord, men måtte bevise det.

Der var ingen tvivl i Pelles sind. Hans mor havde ikke begået selvmord.

Uta von Schwedler kæmpede for at få fuld forældremyndighed over sine fire børn efter skilsmissen med sin mand gennem 15 år og havde lige haft et stort gennembrud i sin forskning i børne-leukemi. Hun havde ingen grund til at begå selvmord.

Sønnen besluttede sig for at få retfærdighed. Det skriver The Mirror.

Læs også

Advarer: Her skal du IKKE spare på strømmen

 

Fandt hende i badekarret

I 2011 var Pelle 17 år gammel og boede hos sin far sammen med sine yngre søskende. Faderen Johnny havde været gift endnu engang, efter ægteskabet med Pelles mor sluttede. Han var blevet skilt igen.

Spændingerne mellem moren og faren var store. Pludselig en dag i september 2011 fandt hendes nye kæreste hende i badekarret. Han trak hende op af vandet, men vidste med det samme, at hun var død. Der var ingen tegn på indbrud. Der var kun en køkkenkniv og et fotoalbum, som flød i vandet.

Det tydede på selvmord, men kæresten og sønnen Pelle kunne ikke tro det. Hun havde kun én fjende. Pelles far.

Sagde han ikke var i nærheden

Han blev afhørt af politiet, men insisterede på, at han sov og ikke var i nærheden af huset, da Uta døde.

Men da han fortalte børnene, at deres mor var død, brød han sammen og snakkede om, at han var mistænkt i stedet for at trøste dem. Fra det øjeblik vidste Pelle, at faren havde myrdet hans mor.

Pelle flyttede hjemmefra kort efter i begyndelsen af 2012. Da han blev 18 år, gik han rettens vej og fik sine søskende placeret hos nogle venner af familien i stedet for hos faren. Faren besvarede det ved at sagsøge Pelle for at få familiens skrapbøger. Så fik Pelle nok.

Han brugte hele sin arv fra moren på at sagsøge sin far for hendes død. Det betød, at advokaterne kunne afhøre faren under edsansvar. Hans forklaring ændrede sig.

Han indrømmede, at han havde set Uta von Schwedler den dag, hun døde. I april 2013 blev han anholdt og sigtet for mordet på hende.

Privatfoto

I februar 2015 begyndte retssagen. Faren nægtede sig skyldig. Pelle vidnede mod ham.

"Han mumlede og ævlede. Men han sagde ting som “Er jeg et monster?” og “Hvad hvis jeg gjorde det og ikke kan huske det?”. Jeg tror også, han sagde “Jeg vil have min mor” på et tidspunkt," forklarede Pelle.

Et ekspertvidne sagde, at Uta von Schwedler kæmpede for livet, og at der var tegn på kamp. Anklageren mente, at Johnny - der er læge - knuste sovepiller og blandede dem med alkohol, før han sprøjtede dem ind i sin ekskone. Juryen var ikke i tvivl.

Den fandt ham skyldig, og Johnny blev idømt fængsel i 15 år til livstid.

"Vi har brugt de sidste tre et halvt år på at få retfærdighed for min mor, og i dag er den søgen endelig slut," sagde Pelle efter retssagen.

Læs også

Lise Nørgaard afslører: Jeg blev slået

 

 

Dagens Gossip