Pinligt og skandaløst: Meget populære biler i Danmark ser stort på sikkerheden

Foto: Pixabay

Kører du rundt i en VW Up, en Skoda CitiGo eller Seat Mii, så skal du være opmærksom på, at du meget vel kan have en bil uden en nødbremse. Den har Volkswagen nemlig sparet væk.

I Danmark er de såkaldte ‘minibiler’ blevet et stort hit, da de trods den høje registreringsafgift er forholdsvis billige at anskaffe sig.

En af de biler der er blevet solgt rigtig mange af herhjemme, er Volkswagens minibil ‘Up’ som både er billig og charmerende, og så er det en rigtig fin bil til pengene.

Læs også

Så kom afslutningen på 'tv-krigen': Discovery melder ud

Det har den hvert fald været i mange år, men efter en ny test bliver bilen nu kaldt pinlig og skandaløs af foreningen FDM.

Det viser sig nemlig, at VW har valgt at spare et usædvanligt dumt sted på bilen, da de vælger at gå på kompromis med sikkerheden. Det betyder, at de har sparet bilens nødbremse væk.

Det kalder FDM for pinligt og skandaløst, og de anbefaler ikke længere, at man køber en VW Up. Hellere ikke minibilerne Skoda Citigo og Seat Mii får en anbefaling fra FDM efter den seneste test.

“VW Up, Skoda Citigo og Seat Mii har gennem mange år været nogle af de mest solgte biler i Danmark. Derfor er testresultatet også skuffende og afslører, at VW-koncernen tydeligvis har forsømt at opdatere sikkerheden. At bilens nødbremse er sparet væk, er i sig selv en skandale,” fortæller FDM’s repræsentant i Euro NCAP, Søren W. Rasmussen.

De tre biler har til gengæld fået vognbaneassistent og fartbegrænser som standard, men det vejer altså ikke op på, at Volkswagen nu har sparet på sikkerheden i form af nødbremsen.

Betyder Volkswagens besparelse på nødbremsen, at du ikke kommer til at købe en af de ovenstående tre biler?

Læs også

Nyt toilet skal formindske toiletbesøg i arbejdstiden

 

 

Dagens Gossip