Psykolog: Julepynt tidligt på året kan gøre dig gladere

Skrevet af Henrik R

243 uger siden

|

16/09/2019
Hvis du er fan af julen, så vil du helt sikkert glæde dig over denne nyhed. Julepynt kan nemlig gøre dig mere glad, så det er brare med at hænge det op så hurtigt som muligt.

Dagens topnyheder

Hvis man lavede en rundspørge med spørgsmålet om, hvornår det er acceptabelt at hænge julepynt om, så vil de færreste svare, at det vil være okay at gøre i september. Der kan dog være en ret god årsag til, at du bør gøre det.

En psykolog har nemlig været ude at fortælle, at det kan gøre mennesker gladere, hvis der hænger julepynt, og derfor kan det være en god ide at finde julepynten frem, selvom nogle måske vil mene, at det er alt for tidligt.

I et interview med mediet Unilad fortæller psykolog Steve McKeown, at der er flere årsager til, at julepynten bør hænges tidligt op.

“I en verden fyldt med stress og angst, vil folk gerne omgås ting, der associeres med glæde. De følelser vækker julepynt, da det minder dem om barndommen” fortæller han til mediet, inden han fortsætter.

“Dekorationer er en genvej til de gamle magiske minder og følelser, som man havde som barn. Så ved at hænge julepynt om tidligt, vil mange forlænge den spænding og glæde,” fortæller han.

Dermed ser det altså ud til at være vedtaget. Det kan aldrig blive for tidligt at hænge julepynt op, heller ikke selvom andre mennesker mener det. Psykologen fortæller dog ikke noget om, hvorvidt man kan forlænge glæden ved julepynt, hvis man slet ikke tager det ned efter jul, og blot lader det hænge til året efter.

Hvad mener du? Kan det nogensinde blive for tidligt at hænge julepynt op, eller?