Sådan undgår du store husedderkopper i dit hjem

Foto: Shutterstock.com

Det er højsæson for edderkoppebesøg i dit hjem, men heldigvis kan du forholdsvis let holde dem ude af dit hjem. Du skal blot følge nedenstående tricks, så bør du holde hjemmet fra fra edderkopper.

De fleste mennesker har formentlig set en edderkop i deres hjem i løbet af den seneste tid, og der er stor sandsynlighed for, at man har set flere af slagsen.

Den store Husedderkop er nemlig særligt aktiv i øjeblikket, hvor den søger indenfor i folks hjem for at finde en hun, som den kan parre sig med.

Det er dog de færreste mennesker, der bryder sig om de ottebenede væsener, selvom de faktisk er gode for økosystemet, og derfor vil de fleste slå dem ihjel, så snart lodne væsener sætter deres otte ben indenfor døren.

Læs også

Kæmpe-edderkopper invaderer dit hjem for tiden: De kan bide fra sig

Det er særligt på grund af temperaturen i øjeblikket, at så mange edderkopper invaderer de dansk hjem, for temperaturen gør, at mange danskere har vinduet eller dørene stående åbne det meste af dagen.

Hvis du ikke er interesseret i at få besøg af en stor husedderkop, så kan du prøve at følge disse nedenstående tips.

Gør rent

Hvis du har et beskidt hjem, så kan du snildt regne med, at du får besøg af flere edderkopper end din nabo. Edderkopper elsker nemlig gode mørke gemmesteder, så hvis der ligger tøj, aviser og andet og flyder i dit hjem, så har de gode vilkår.

Til gengæld burde du næsten være fri for edderkopper, hvis du jævnligt støvsuger, fjerner spindelvæv og rydder op.

Fjern krukker og undgå pynt

Hvis du har krukker med planter og træer, så ryk dem væk fra husmuren. Disse krukker vil typisk tiltrække edderkopper på grund af varme og næring. Så hvis krukkerne står op ad husmuren, vil edderkopperne hurtigt kunne trænge indenfor.

Det samme er gældende med pyntesten, da insekter ofte vil søge derhen. Edderkopper spiser insekter, så de vil følge efter dem.

Læs også

Kommende brud raser over vielsesring: Jeg vil ikke have den lille lorte-ring

Skræm edderkopper med citron eller mynte

Edderkopper er ikke vilde med hverken citron eller pebermynte, så du kan let skræmme edderkopperne væk med et par hurtige sprøjt af en hjemmelavet bryg.

Hvis du tager en flaske vand og tilsætter dråber af enten pebermynte eller citron og sprøjter på din husmur og i vindueskarmen, hvor edderkopperne typisk vil komme ind, så kan du holde dem ude.

Når de nærmer sig de områder, hvor du har sprøjtet, vil de nemlig vende om, og sådan undgår du edderkopper.

Sluk lyset udenfor

Et sidste tip du kan benytte dig af, er at slukke lyset udenfor. Edderkopper tiltrækkes ikke af lys, men det gør til gengæld de mange forskellige insekter, som edderkopperne vil spise.

Hvis du har lyst tændt op ad din husmur, vil du eksempelvis tiltrække myg, og hvis der er myg, vil du lynhurtigt se en edderkop komme løbende efter, da den gerne vil have sig et måltid.

Som oftest vil du se edderkopper her i efteråret, da det er der, at hannerne er på udkig efter hunner, som de kan parre sig med. I løbet af vinteren vil man ikke støde på mange, da de fleste danske arter går i hi.

I løbet af forsommeren er det særligt vigtigt at gøre rent. Det er nemlig her, de lægger æg, og hvis man bare kender det mindste til edderkopper, så ved man godt, at der kommer MANGE edderkopper ud af et æg.

Læs også

Planlæg din ferie nu: Næste år kommer du til at mangle feriedage

 

Dagens Gossip