Simpelt trick til at fjerne lugt fra opvaskemaskinen: Kræver blot to ingredienser

27/03/2023 10:38

Nicolai Steinicke

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Opvaskemaskinen er en uundværlig del af vores hverdag, da de fleste af os ikke gider vaske op i hånden.

Mest læste i dag

De fleste bruger vaskemaskinen hver dag, men ligesom med alle andre ting, skal den rengøres.

Det er dog langt fra alle som får det gjort så ofte som man burde.

For med tiden kan opvaskemaskinen begynde at lugte, hvilket man straks bemærker, så snart man åbner maskinen. Man kan også komme ud for, at tallerkener, bestik og glas ikke bliver ordentligt rene.

Hvis man har disse problemer, skyldes det ganske enkelt, at opvaskemaskinen skal rengøres, og det behøver ikke være så kompliceret.

Ifølge Hemtrevligt bør man ideelt set rengøre opvaskemaskinen én gang om måneden. Det kan lyde lidt uoverskueligt, men da du skal blot bruge to ingredienser, som du sikkert allerede har i hjemmet, kan det være lidt nemmere.

Du skal bruge 2,25 dl eddike og 2,25 dl natron.

Fremgangsmåde

  1. Fjern den nederste hylde og fjern eventuelle madrester fra afløbet, så vandet kan strømme uhindret igennem.   2. Hæld eddike i en beholder, der kan holde til at komme i opvaskemaskinen og sæt den på tophylden. Luk lågen på maskinen og sæt den til at køre på et program med den højest mulige temperatur – og helst et forholdsvis langt program. Eddiken fjerner fedt, kalkaflejringer samt dårlige lugte.   3. Så snart snart maskinen er færdig med at køre, skal du åbne lågen, tage målebægeret ud og drysse et tyndt lag natron ud i bunden af maskinen. Natronen får opvaskemaskinen til at fremstå renere og mere frisk, ligesom det kan fjerne pletter, der sidder fast på stålet inde i maskinen.