Skørt: Forældres mærkelig krav afsløres af skolefotografer

Foto: Christian Lindgren/Ritzau Scanpix

Flere og flere forældre kræver at skolefotografen redigere billederne af deres børn, så de ser pænere ud.

I mange år har det været en tradition, at der en gang om året kommer en skolefotograf ud på landets skoler, tager et klassefoto og derefter de individuelle billeder af eleverne.

Sådan er det fortsat, men til gengæld er forældrene blevet langt mere kræsne over for de billeder, som der bliver taget af deres børn.

De fleste forældre har ellers længe levet med, at deres børn ofte vælger at lave skøre grimasser, eller at håret ikke sidder helt i skabet, men sådan er det bestemt ikke længere.

Læs også

Familie og venner skulle begrave Shay, pludselig bankede det inde fra kisten

En række skolefotografer har afsløret til DR, at flere forældre vil have redigeret deres børns billeder, så de fremstår flottere end på fotoet.

“Jeg redigerer hele tiden. Nogle forældre kan jeg overbevise om at lade være med at ændre for meget, men nogle forældre vil absolut have, at det skal ligne et maleri,” fortæller Edyta Sørensen, som er af de fotografer, der tager ud på skoler og tager billede af landets elever.

Færre deller og hvide tænder

Det er dog ikke kun en lille skønhedsplet eller et forkert hårstrå, som der skal redigeres. Det kan være alt fra børnenes gule tænder, eller en delle på barnet.

DR har lavet en liste over de ting, som forældrene beder fotograferne redigerer på skolebillederne. For de mindre børn er det typisk savlpletter, sår, plastre eller eksmen, mens det også kan være tænderne, der skal have en afblegningstur i redigeringsprogrammet. Derudover får de også forespørgsler på at gøre buttede børn slanke på billeder.

Tager man et kig på de ældre elever, så er det ofte forespørgsler om bumser samt piercinger, der skal redigeres væk.

Skolefotograferne lytter gerne til nogle af forespørgslerne, men det er ikke alt de lytter til. Hos Gauss Foto fortæller administrationsmedarbejderen Lene Jensen, at de altid lægger et lille filter på, og mindsker de værste bumser, da de godt ved, at teenagere sjældent ønsker at vise et billede frem, hvor ansigtet er fyldt med bumser.

Men de går dog langt fra ind og fjerner alt, da det helst skal se så naturligt ud som muligt.

Hvad mener du? Bør skolebilleder blive redigeret, eller skal forældre acceptere, at deres børn ser ud som de gør.

Læs også

Fejl i jacuzzi: 10-årig pige blev suget fast og druknede

 

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip