VVS’er deler 4 geniale tips til at gøre din radiator ‘varmere og hurtigere’

21/11/2023 14:20

Nicolai Steinicke

Livsstil
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En blikkenslager delte deres bedste tips til at få radiatorer til at fungere mere effektivt – og nogle af dem kræver ikke engang at få en professionel ind. Her er alt hvad du behøver at vide.

Mest læste i dag

Føler du også at det stadig er koldt efter at have tændt for varmen?

Chancerne er, at dine radiatorer ikke fungerer så godt, som de burde være. Men heldigvis har en blikkenslager delt nogle praktiske tips til at ændre dette.

VVS’er Zhelyazko Yanchev, der arbejder for det britiske husvedligeholdelsesfirma Fantastic Services, afslørede, at afstøvning og fjernelse af rod kan gøre underværker. Du bør også overveje at afbalancere dine radiatorer og kontrollere, at ventilatorerne fungerer korrekt.

Ifølge Express sagde han: "Vandvarmesystemer cirkulerer varmt vand gennem rør og radiatorer i hele dit hjem. Der er masser af måder at gøre radiatorer varmere, og varme op hurtigere, uden at købe en ny kedel og bruge dyrt eller specialværktøj.

"Varmtvandsradiatorsystemer er meget enkle, og problemerne er sandsynligvis også lige så simple." Så her er hvad du skal gøre…

Oprydning

Fjern eventuelle genstande, der hviler på eller i nærheden af ​​radiatorerne – da disse kan forhindre varm luft i at cirkulere ordentligt.

Yanchev rådede: "Radiatorer arbejder efter princippet om, at varm luft stiger ved naturlig konvektion. Enhver genstande placeret på eller under dem vil næsten helt sikkert forstyrre denne proces, så sørg for at holde dine radiatorer fri for rod."

For meget støv

Hvis du har støvklumper, der tilstopper skovle i radiatoren, kan det forhindre apparatet i at fungere korrekt. Men et hurtigt fej med en lang støvsuger kan være alt, der skal til for at løse dette problem.

Afbalancere radiatorer

For at fuldføre denne opgave skal du slukke for varmen og åbne radiatorventilerne. Tænd for varmen igen, og noter, hvor hurtigt det tager for hver rad at varme op.

Sluk for varmen igen og lad den køle af, før du skruer den op og justerer den første radiator til at varme op. Tag apparatets temperatur såvel som rørsystemets temperatur.

Markér hver radiator på listen for at se, om arbejdet er udført. Eller ring til en professionel, hvis du stadig har det svært.

Yanchev sagde: "Hvis et rum altid er koldere, eller dets radiator tager lang tid at varme op, skal du muligvis afbalancere radiatorerne. Dette sikrer, at de opvarmes jævnt, uanset hvor tæt de er på kedlen."

Tjek radiatorventilatorerne

Sørg for, at der ikke er snavs, der blokerer ventilatoren. Og hvis noget er revnet, gået i stykker eller er løst, fungerer det sandsynligvis heller ikke ordentligt.

Selvom det kan være muligt at reparere ventilatoren ved at lappe eller svejse beskadigede områder eller fjerne blokeringer, vil dette sandsynligvis ikke være en langsigtet løsning. Vi vil råde dig til at tilkalde en ekspert for at hjælpe med problemet.

Yanchev forklarede: "Ved at trække luft gennem radiatorens vinger hjælper de den med at udsende så meget varme som muligt."