3 anholdt efter drabsforsøg på politiker

21/11/2023 10:03

Nicolai Steinicke

Udland
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
3 mænd er blevet anholdt efter drabsforsøget.

Mest læste i dag

Politiet anholdt tre personer tidligt om morgenen for deres deltagelse i drabsforsøget på politikeren Alejo Vidal-Quadras. 

To personer er blevet anholdt i Granada og en anden i Malaga. Den tilbageholdte i Malaga er en mand af spansk nationalitet, som General Information Commissariat har fulgt i flere dage, og som er relateret til den motorcykel, der blev brugt til at flygte efter angrebet, som kilder har bekræftet til elDiario.es.

I efterforskningen af ​​angrebet på Vidal-Quadras, tidligere præsident for den catalanske PP, som senere endte på Vox, er den minutiøse undersøgelse af sikkerhedskameraerne omkring hans hjem i dagene før angrebet afgørende, hvor gerningsmændene udførte overvågning, og samme dag for angrebet.

Anholdelserne er knyttet til hovedhypotesen, der har eksisteret indtil nu, et lejemord, sandsynligvis af det iranske regime, som Vidal-Quadras informerede paramedicinerne efter at være blevet skudt i ansigtet.

Dommeren ved den nationale domstol Francisco de Jorge indledte en sag i sidste uge for at klarlægge angrebet, der fandt sted i nærheden af ​​hans hjem i Madrid. En forbrydelse af drabsforsøg af mulig terrorkarakter er ved at blive efterforsket.

Gerningsmanden er en mand, der var iført motorcykelhjelm, og som flygtede fra stedet til fods i retning af Goya Street. Revolvermanden drejede til højre til fods ned ad den første gade, og der ventede en motorcykel med en rytter på ham. 

Ambulancefolkene fandt Vidal-Quadras assisteret af lokale beboere, bevidst og liggende i en stor blodpøl. Lægerne fortalte politiet, at Vidal-Quadras selv gjorde opmærksom på det over for det iranske regime.