Fisk bør være på menuen derhjemme mindst én gang om ugen, da det er en fremragende kilde til protein og har et højt indhold af både vitaminer og mineraler. Særligt fed fisk - som laks - anbefales, da den er rig på omega-3-fedtsyrer, som er gode for hjertet.
Og så smager det også fantastisk, hvilket er endnu en grund til at spise det. Fisk kan dog være svært at tilberede hjemme, men bagt laks er heldigvis en af de nemmeste måder, så selv begyndere i køkkenet kan være med.
Når man bager laksen, klarer ovnen det meste af arbejdet. Man skal blot forberede fisken, inden den kommer i ovnen. Ifølge Kitchen Sanctuary kræver det kun fire ingredienser for at opnå en saftig, mør og velsmagende laks: usaltet smør, honning, hvidløg og citron.
Sådan gør du:
Smelt to spiseskefulde usaltet smør i en gryde sammen med to spiseskefulde honning, og tilsæt derefter to fed finthakket hvidløg. Hvis man ønsker ekstra smag, kan man tilføje krydderier og urter efter eget valg, men retten fungerer også fint uden.
Kitchen Sanctuary anbefaler ifølge det britiske medie Express en blanding af salt, peber, tørret persille og paprika, men dette kan tilpasses efter smag.
Når ingredienserne er blandet, hældes blandingen over laksefileterne, som placeres med skindsiden nedad og med afstand mellem stykkerne på en bageplade. Læg herefter et par citronbåde ovenpå og omkring laksen.
I ovnen
Bag laksen i ovnen ved 200°C i otte minutter. Åbn derefter ovnen og overhæld laksen med den sauce, der er løbet ned på bagepladen, og bag videre i fire til syv minutter, indtil fisken er gennemstegt og lækkert mør.
“Dette er den bedste opskrift på bagt laks i verden. Rør nogle enkle ingredienser sammen, hæld dem over laksen og bag i 12-15 minutter. Færdig," lyder det fra Kitchen Sanctuary.
"Læg laksefileterne med skindsiden nedad på bagepladen. Bland smeltet smør, hvidløg, honning, persille, salt, peber og paprika, og hæld det over fileterne. Anret citronbåde ovenpå og omkring fisken. Bag i 12-15 minutter, og pensl én gang undervejs."
"Det er det hele. Mør, smørblød laks med en lækker, klistret glace med hvidløg. Du kan også fordoble mængden af sauce, hvis du ønsker ekstra at hælde over ved servering."