Irriterende børnesang har slået verdensrekord: Hørt mere end 10 milliarder gange

Foto: YouTube / Pinkfong

De fleste børn elsker den, og de fleske voksne hader den, men uanset om man kan lide den eller ej, så har en sydkoreansk børnesang nu ramt en vanvittig milepæl.

Videon 'Baby Shark Dance' fra sydkoreanske Pinkfong har netop ramt en vanvittig milepæl og er således blevet den første video på YouTube, som har fået 10 milliarder visninger. Det skriver Guiness World Records

Den ørehængende sang, som de fleste småbørnsforældre nok har lært at hade, blev første gang delt på YouTube i 2016 af Pingfong, som er børneafdelingen af den sydkoreanske undervisningsorganisation, SmartStudy, som står bag mere end 4000 børnesange, -spil, -videoer og -apps.

Læs også

Banebrydende fund afslører tegn på muligt liv på Mars

Dengang blev videoen hurtigt den mest sete børnemusikvideo på mediet, da den gik viralt i store dele af Asien i 2017. Herefter tog det fart og sangen spredte sig med lynets hast over hele verden, og i 2020 overhalede den således Luis Fonsis 'Despacito' som den mest sete musikvideo og mest set video på YouTube.

Sangen stammer formentlig fra det 20 århundrede, hvor det var en lejrbålssang, hvor man undervejs i sangen immiterede både babyhajens, mor hajens, far hajens, bedstefar hajens og bedstemor hajens kæber med sine hænder. 

I Pinkfongs børnevenlige version slutter sangen af med, at hajen skal på jagt og derefter løbe væk, men den oprindelige version har formentlig sluttet med, at man skulle spise sømænd og andre mennesker. 

Sangen blev sunget af den dengang 10-årige sanger, Hope Segoine, og formåede at opnå en 32. plads på USAs top 100 og en 38. plads på den globale top 200. 

Sangens udbredelse og popularitet tog dog endnu mere fart, da k-pop gruppen BLACKPINK, som blandt andet har verdensrekorden for mest sete video på 24 timer på YouTube, sang sangen. 

I februar 2021 havde 'Baby Shark Dance' flere afspilninger, end der er mennesker på Jorden, hvilket aldrig var set før, og hvis videoens nuværende cirka 10 milliarder afspilninger blev spillet i træk, ville det tage cirka 41.095 år. 

Selvom den ørehængende børnesang overhalede 'Despacito' som den mest sete YouTube-video i 2020, så er Fonsis hit stadig indehaver af en rekord, da sangen er den mest 'likede' video på YouTube med 47 millioner likes, hvor 'Baby Shark Dance' til sammenligning har 33 millioner. 'Despacito' er desuden stadig den første video, som formåede at få 5 milliarder visninger. 

Tidligere rekordindehavere af mest sete video på YouTube tæller Justin Biebers 'Baby', som havde 425 millioner visninger i 2010. Den blev overhalet af PSYs 'Gangnam Style' i 2012, som blev den første YouTube-video til at få mere end 1 milliard visninger, og sangen 'See You Again' havde en meget kort tid på tronen i 2017, før den igen blev overhalet af 'Despacito'. 

I dag er det dog 'Baby Shark Dance' som suverænt har flest visninger, men til gengæld har videoen også andenpladsen som den mest 'dislikede' video med cirka 14 millioner røde nedadvendende tommelfingre, som formentlig primært stammer fra trætte forældre. 

Den mest 'dislikede' video på YouTube er "YouTube Rewind 2018: Everyone Controls Rewind", som ellers blandt andet indeholder en farverig genfortolkning af 'Baby Shark'-videoen.

Læs også

Konen ville gerne sove på flyet: Mandens kærlighedsgestus har chokeret folk verden over

 

 

 

Dagens Gossip