Leonardo DiCaprio sender 260 millioner kroner til naturfredningsprojekt

Skrevet af Lukas Jepsen

156 uger siden

|

22/05/2021
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Leonardo DiCaprio har taget taktstokken, og går forrest i en kæmpe kampagne, der har til formål at redde natur- og dyreliv på Galápagosøerne.

Dagens topnyheder

Verdenssamfundet kender ham bedst, som en af de mest ikoniske, dygtigste og betydningsfulde skuespillere fra sin generation, men fans af Leonardo DiCaprio vil også vide, at superstjernen har en anden passion, der synes at fylde lige så meget i hans liv - nemlig naturen.

DiCaprio har i mange år været stor fortaler for, og beskytter af naturen, og har igennem tiden ikke bare støttet velgørende projekter med millioner og atter millioner af kroner, men også selv taget initiativ til at gå forrest. 

Nu har den berømte skuespiller meldt ud, at et nyt projekt er i opstartsfasen, og endnu engang har han selv doneret et enormt beløb til projektet.

Leonardo DiCaprios naturfredningsorganisation ‘Re:wild’ vil donere intet mindre end 260 millioner kroner til et projekt, der har til formål at redde truede dyr og planter på Galápagosøerne - det skriver Unilad.

Skuespilleren og miljøforkæmperen annoncerede initiativet i denne uge.

I et opslag på Twitter, forklarede DiCaprio at hans organisation Re:wild, i samarbejde med eksperter og forskere, vil arbejde med Galápagos National Park Direktoratet, og lokalsamfund for at hjælpe hele området omkring Galápagosøerne, samt alle Latinamerikas Stillehavsøgrupper, med at ‘rewild’ - altså opnå samme diversitet og styrke som de respektive områder tidligere har haft, før menneskers indtog.

Pengene investeret i projektet vil gå til: restaurering af Floreana Island, som er hjemsted for 54 truede arter; genindførelse af 13 lokalt uddøde arter, et avlsprogram i fangenskab og andre aktiviteter til forebyggelse af udryddelsen af blandt andre den lyserøde leguan.

‘Re:wild starter med en 260 millioner kroners forpligtigelse til Galápagos, for at bringe den lyserøde leguan, kæmpeskildpadder og lokale spottedrosler tilbage, fra randen af udryddelse, og for at sikre, at mennesker i området kan trives med naturen omkring dem,” - skrev DiCaprio på Twitter.

Man vil ligeledes sigte mod at øge foranstaltninger, der beskytter Galápagos's marine ressourcer fra de menneskelige konsekvenser af økoturisme - beretter The Guardian.

DiCaprio har under en tur til Galápagos, forklaret at han mødtes med miljømæssige 'helte', der arbejder på at redde 'et af de mest unikke og uerstattelige steder på planeten.’

Han skrev på Twitter: 

“Da jeg rejste til Galápagosøerner, mødte jeg Paula A. Castaño, der arbejder dag ind og dag ud på at hjælpe med at redde, et af de mest uerstattelige områder i verden,”

“Rundt om i verden er naturen faldende. Vi har nedbrudt tre fjerdedele af de vilde steder og skubbet mere end 1 million arter på randen af udryddelse. Mere end halvdelen af Jordens resterende vilde områder kan forsvinde i de næste par årtier, hvis vi ikke handler beslutsomt,” - siger DiCaprio og fortsætter:

“De miljøhelte, som planeten har brug for, er her allerede. Nu må vi alle tage udfordringen op og slutte os til dem,”

 

I et forsøg på at bidrage til at fremme initiativet og opmærksomheden på området, vil DiCaprios konti på diverse sociale medier i en periode blive overtaget af øens restaureringsspecialist Paula A. Castaño, der vil bruge platformene til at fremme de nødvendige skridt, der skal træffes for at hjælpe ‘rewild Galápagos’. 

Derfor vil skuespillerens opslag på diverse sociale medier i den nærmeste fremtid, i høj grad omhandle det store projekt.