Prins Harry: Valgte alkohol og stoffer efter morens død

Skrevet af Lukas Jepsen

157 uger siden

|

21/05/2021
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Prins Harry har udtalt sig om det forhold han havde til stoffer og alkohol i kølvandet på sin mors dybt tragiske død, og den konstante mediedækning han selv og resten af familien var under.

Dagens topnyheder

Der findes muligvis ikke mange dødsfald i verdenshistorien, der har fået mere omtale, end da Storbritanniens prinsesse Diana, i en alder af 36 år, den 31. august 1997 omkom som resultat af et voldsomt trafikuheld.

Da prinsesse Diana døde, var hendes søn Harry 12 år gammel. Den traumatiske hændelse og den efterfølgende intense og konstante mediedækning blev længe siddende i prinsen, og han har nu forklaret om den indvirkning, det traumatiske forløb havde på ham.

I løbet af tre episoder som en del af Apple TV's ‘The Me You Can't See’ med Oprah Winfrey, beskrev Harry sine minder og interaktion med familiemedlemmer efter sin mors død - det skriver Unilad.

Prinsen begyndte med at diskutere den offentlige begravelse af sin mor og bemærkede, hvor surrealistisk situationen var. Han sagde: "Det var som om jeg var uden for min krop og bare gjorde, hvad der var forventet af mig." 

Harry tilføjede, at han ikke fik lov til at udtrykke de følelser, han følte ved sin mors bortgang, og fortsatte med at forklare i detaljer, hvordan hans familie håndterede tabet.

“Min far plejede at sige til mig, da jeg var yngre, han plejede at sige til både William og jeg, ‘Jamen det var sådan for mig, så det vil være sådan for dig,” - siger Harry og tilføjer:

“Det giver ingen mening. Bare fordi du har lidt betyder ikke, at dine børn er nødt til at lide, i virkeligheden det modsatte - hvis du har lidt, gør alt hvad du kan for at sikre, at uanset negative oplevelser, du havde, at du kan gøre det rigtige for dine børn,”

Harry nævnte også hvor svært det var, at blive set i offentligheden, da han var i tyverne og begyndelsen af trediverne. 

Prinsen beskrev det som, at 'tage en maske på’ for offentligheden og være i en 'kamp eller flugt tilstand'. I løbet af disse år hævder prinsen, at han begyndte at overveje at tage stoffer og drikke.

Prinsen bemærkede:

“Jeg var villig til at drikke, jeg var villig til at tage stoffer, jeg var villig til at forsøge at gøre de ting, der fik mine følelser til at føles mindre voldsomme,”

Ikke overraskende berørte samtalen også hans forhold til Meghan Markle og beslutningen om at forlade kongelige pligter.

Mens situationen er blevet meget omtalt, tilbød prinsen sit ræsonnement for at flytte til USA og forlade sin kongelige rolle:

“Vi brugte fire år på at få det til at fungere. Vi gjorde alt, hvad vi overhovedet kunne for at blive der og fortsætte med at gøre rollen og gøre jobbet,” - siger han og fortsætter:

Det var en af de største grunde til at rejse. At føle sig fanget og føle sig kontrolleret af frygt, både overfor medierne og af selve systemet, som aldrig ville tale om denne form for traumer,”

På trods af at være født ind i en af de mest berømte og prominente familier i hele verden, kan man roligt konkluderer, at Harry ikke altid har haft det nemt. Presset på hans skuldre har i lange perioder ad gangen været enormt, og jo mere man lære om prinsen, hans fortid, oplevelser og følelser, forstå man godt hvorfor han og Meghan besluttede sig for at fratræde deres royale roller.