Et dyrt show: Elon Musk mister over 20 milliarder dollars efter tv-optræden

Foto: Shutterstock.com

Elon Musk's nettoformue er styrtdykket 20 milliarder dollars efter hans at han var vært på Saturday Night Live.

Det skabte stor opmærksomhed, og lige så meget debat, da det blev offentliggjort at en af tiden mest omtalte mænd, Elon Musk, skulle optræde som gæstevært i det verdenskendte sketch-comedy show Saturday Night Live. 

Læs også

Kæmpe kaos: Troede de stod i kø til vaccine, fik et chok da det blev deres tur

Det var ikke alle der var lige begejstrede ved tanken om, at den 49-årige administrerende direktør for Tesla skulle være vært på det historiske program, og noget tyder nu på, at det ikke var en god ide - heller ikke for Elon Musk selv - det skriver Unilad.

Listen over Musks præstationer er alenlang,  men selvom om man er multimilliardær, administrerende direktør og medstifter af Tesla og endda et personligt rumprogram kaldet SpaceX, er skuespil og komik ikke nødvendigvis en forge, og det har allerede haft store finansielle konsekvenser for Elon Musk.

Det omtalte show blev sendt live den 8. maj, og ikke engang en uge efter, har magasinet Forbes rapporteret, at Musk har mistet et kæmpe milliardbeløb. 

Det er rapporteret hans nettoformue på den meget korte tid, er faldet til 145.5 milliarder dollars i går, Maj 13. Han er også faldet til tredjepladsen på Forbes 'World Billionaire List; da listen først blev offentliggjort i sidste måned, var han at finde på andenpladsen bag Amazon CEO Jeff Bezos.

Faldet i den 49-åriges formue kommer som resultat af hans optræden i showet, og mere konkret skyldes det kæmpe milliardtab, at Tesla-aktier ifølge Forbes er faldet med 15%.

Det er dog ikke den eneste skade, hans optræden på sketchshowet gjorde; efter Musk spøgte med, at kryptovalutaer Dogecoin simpelthen var en 'trængsel', styrtdykkede den digitale mønt i værdi .

Dogecoin's værdi var på omkring $ 0,70 før showet gik i luften, men The Independent rapporterede, at den digitale valuta faldt med 24% til $ 0,49, blot i løbet af den første time af showet.

Dette viste sig usædvanligt, da prisen på den meme-inspirerede cryptocurrency typisk eksploderer når Musk nævner Dogecoin, normalt via Twitter.

Det er tydeligt, at Musk har en enorm indflydelse på cryptocurrency-verdenen, da prisen på Bitcoin faldt til under $ 50,000 i går, 13. maj, ifølge CNBC, efter at Tesla-grundlæggeren annoncerede, at virksomheden ikke længere ville acceptere Bitcoin, indtil den digitale mønt blev mere bæredygtig.

På trods af Musk's seneste nettoformue hit, er det sandsynligt, at SpaceX grundlæggeren vil vende tilbage ganske hurtigt. I marts mistede Musk 27 milliarder dollars i løbet af en uge, men det gik senere op igen.

Selv på hans nuværende værdi af 145.500 milliarder dollars, er den 49-årige stadig en svimlende 110 milliarder dollars rigere end han var på samme tidspunkt sidste år, skriver Forbes.

I mellemtiden er Dogecoin værdi allerede begyndt at hoppe tilbage efter Musk tweeted om det i går, Maj 13.

Dette kom også i kølvandet på Coinbases meddelelse, hvor administrerende direktør Brian Armstrong erklærede, at Dogecoin vil være tilgængelig til udveksling på cryptocurrency-udvekslingsplatformen om seks til otte uger.

Læs også

Rædselsfund i vaskerum: Kæmpepyton ventede bag døren