Jørgen Leth ramt af blodpropper

Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix

83-årige Jørgen Leth har netop været indlagt, efter han blev ramt af flere blodpropper i lungerne.

Jørgen Leth har kæmpet med sit helbred det seneste halve år.

Læs også

Farvel til mundbindet: Fra på mandag fjernes kravet bortset fra ét sted

Han blev i marts måned indlagt under en tur til Spanien, fordi han havde smerter i ryggen og var meget afkræftet. 

Og nu er den gal igen. Den 83-årige Jørgen Leth, der i næste uge fylder 84 år, har endnu en gang været indlagt på hospitalet.  

Overfor Ekstra Bladet har han afsløret, at han netop er blevet udskrevet, efter igen at have været indlagt på et hospital. Denne gang drejede det sig dog ikke om smerter i ryggen, men derimod en række blodpropper i lungerne. 

"Jeg har lige været indlagt til behandling for blodpropper i lungerne, så jeg er på rekreation. Jeg har brug for at gå hver dag. Det er meget vigtigt," fortæller Jørgen Leth til Ekstra Bladet. 

At det er blevet nødvendigt for Jørgen Leth at gå tur på daglig basis, har fået ham til at søge personer at gå tur sammen med, hvilket han har gjort ved hjælp af sin profil på Instagram. 

Han sørger for at gå tur hver dag, da det er en vigtig del af hans genoptræning. For den 83-årige cykelkommentator og forfatter handler det dog ikke blot om, at han får motion af det. 

For Jørgen Leth handler det i lige så høj grad om, at det giver ham mulighed for at snakke med de mange forskellige personer, der har meldt sig frivilligt til at gå en tur sammen med ham. 

"Jeg kan godt lide at tale med andre, og jeg går tur hver dag, så jeg har prøvet at sætte det i system," siger han til Ekstra Bladet.

Læs også

Han fortæller os, at han er blevet kontaktet af flere hundrede personer, der ønsker at gå tur med ham. Netop derfor forsøger han at sætte det i system, så han kan møde flest muligt.

 

Dagens Gossip