Kendt kunstner om coronasmittede: Lad dem, der dør, dø

Kristian von Hornsleth er blevet verdenskendt for sine kunstneriske stunts. Foto: Screenshot af Facebook-video

Den verdenskendte kunstner, Kristian von Hornsleth, er ikke ked af at provokere. Det kommer helt til udtryk i en video, som han har lavet sammen med Marie Magne Brixtofte.

I en live-video, som kunstneren har lavet sammen med Marie Magne Brixtofte, provokerer Kristian von Hornsleth nok engang.

Det er særligt kunstnerens forhold til corona, der provokerer mange danskere. Han gider blandt andet ikke at blive testet.

"Jeg har indtil nu aldrig fået en test, og jeg gider ikke have noget med det at gøre. Jeg var i Kina i februar sidste år, og var skidesyg, da jeg kom hjem. Jeg troede bare, det var influenza," siger han i videoen. Det er dog ikke det eneste, der falder folk for brystet i videoen.

Læs også

Galt eller genialt: Sådan omgår restauratør bordbestillingsregler

Kristian von Hornsleth udtaler sig nemlig også om, hvordan han mener, man skal forhold sig til sygdomstilfælde.

"En del af mig tænker, ja lad os får renset ud i de folk der. Lad dem, der dør, dø.  Og så lad os komme videre med det fucking virus. Du kan ikke redde folk. Næste gang kan du have fem vira og fem vacciner, og jeg ved godt, det er svært at sige, hvis det nu var ens far eller mor, der lå og var ved at dø af corona."

Har fået øjnene op for kunsten

Selv mener Hornsleth, at mennesker har fået øjnene op for kunsten her under coronakrisen. Han har ikke mærket den store krise og har faktisk nydt krisen og det, den har ført med.

"Der er nærmest noget spirituelt over kunsten nogen gange," fortæller Hornsleth, der mener, at man i et kapitalistisk samfund har manglet noget spirituelt i stedet for fokuset på afkast.

"Selv de billeder, der er lavet i et abstrakt virvar er det en mening i," fortæller Kristian von Hornsleth, der ikke går ind for, at alt skal kunne forklares. Man skal føle kunsten, herefter kan hjernen måske kobles på.

Det er Marie Magne Brixtofte, der har taget initiativet til samtalen. Hun regner med at stille op til byrådet for Radikale Venstre.

Læs også

Udmattet mor forlader Aldi med skrigende 3-årig: Medarbejder følger efter hende ud på parkeringspladsen