Syv personer sigtet for drab på Diego Maradona

Foto: Shutterstock.com

Syv personer er blevet sigtet for drab, efter en efterforskning af den legendariske fodboldspiller Diego Maradonas død er blevet konkluderet.

Han var elsket verden over, for sin til tider næsten overjordiske måde at bevæge sig med en fodbold, og der fandtes simpelthen ingen modstandere der kunne stoppe ham. 

I hjemlandet Argentina, var Diego Maradona så tæt på gudestatus som man overhovedet kan være, men også resten af verden med til at tiljuble den 165 centimeter høje fodboldspiller. 

Læs også

Mand troede han havde fundet 'rumvæsen' i skoven: Forklaringen var en helt anden

Men lige så højt som han var elsket, lige så mange kontroverser og negative spekulationer var der omkring stjernen, både under og specielt efter hans karriere sluttede. 

Ingen fodboldfans glemmet vel nogensinde Maradonas ‘Guds hånd’ da han under VM-kvartfinalen i 1986, i en kamp mod England, rimelig tydeligt brugte hånden til at score, men målet fik lov at stå.

Ej heller glemmes det nok, at den lille argentiner, blev udelukket fra VM-slutrunden i USA i 1994, efter at han blev taget for doping. Stoffer var generelt noget der synes at fylde rigtig meget i Maradonas liv, og han var berygtet for sit til tider voldsomme misbrug af kokain.

Ikke desto mindre betragter mange hans resultater på banen som uden sidestykke, og nogle af fodboldhistoriens mest ikoniske.

Fodboldspilleren døde sidste år i en alder af 60 efter at have lidt et hjerteanfald. I første omgang, kunne man nemt fristes til at tro, at dødsfaldet i nogen grad skyldes det vilde liv, men det ser imidlertid ud til, at hændelsen ikke blev forårsaget af naturlige årsager, da syv personer er blevet arresteret i forbindelse med Maradonas død - det skriver Unilad.

Foto: Shutterstock.com

Få dage efter Maradona døde, blev hans læge, dr. Leopoldo Luques private klinik ransaget af politiet. Myndighederne har nu fået tilstrækkelige beviser til at indlede en retssag. Ifølge ESPN, har anklagere i San Isidro, Argentina meddelt, at syv personer, herunder Dr. Luque, er blevet anklaget for et “simpelt drab med eventuel hensigt”.

De seks andre, der står over for anklagerne omfatter to sygeplejersker, en sygeplejerske-koordinator, en læge og en psykolog. Hvis de kendes skyldige, risikerer de hver især mellem otte og 25 års fængsel.

Disse beskyldninger kommer efter en lækket lydfil beviste, at Maradona ikke blev behandlet ordentligt efter en operation i hjernen. Som følge heraf har Maradonas familie presset på for, at de involverede læger bliver sigtet.

Efter Maradonas død sørgede tusindvis af mennesker over tabet af hans liv. Asif Kapadia, direktør for dokumentarfilmen Diego Maradona fra 2019 , tweetede:

“Kan ikke helt tro DM er gået. Svært at behandle. Han virkede altid uforgængelig. Jeg havde 10 timer med manden! ! Jeg rørte ved hans venstre fod. Vi gjorde vores bedste for at vise verden manden, myten, ildsjælden han var. Den bedste,”

Kapadia er som nævnt langt fra den eneste der var knust over dødsfaldet, og i dagene op til Maradonas begravelse, blev hans kiste stillet i regeringsbygningen Casa Rosada, for at give offentligheden en sidste mulighed for at sige farvel. 

Læs også

Prins Harry: Valgte alkohol og stoffer efter morens død

Køen var kilometer lang, og det hele endte endda med optøjer mellem sørgende og utålmodige fodboldfans og politiet.

Derfor vil mange også håbe, at den kommende retssag vil give den afdøde fodboldspillers familie og resten af fodbold-Argentina, fred og en ende på sagen.