154 personer ramt af sygdom på krydstogtskib: Har ført til opkast og diarré

Skrevet af Nicolai Busekist

11/02/2024
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Et stort krydstogtskibet er blevet ramt af sygdom, hvilket hidtil har fået konsekvenser for 154 personer om bord på skibet.

Mest læste i dag

Det er ikke sjovt at ligge i sengen med sygdom. Det er dog slet ikke sjovt, hvis man har set frem til at nyde sin ferie på et stort krydstogtskib. Det er dog netop, hvad der er sket med et stort antal personer om bord på krydstogtskibet Queen Victoria.

Det store skib stævnede ud fra Fort Lauderdale den 22. januar. Det har senere vist sig, at det ikke blot var passagerer og besætningsmedlemmer, der var kommet med om bord i Florida.

På en eller anden vis har en smitsom sygdom også fundet sin vej til det store krydstogtskib. Det har medført, at der indtil videre er 129 passagerer og 25 besætningsmedlemmer, der er blevet smittet. Dette tal er steget med 15, siden man fik kendskab til udbruddet den 1. februar.

Det skriver ABC News ifølge B.T.

Ifølge U.S. Centers for Disease Control and Prevention er det ikke en sjov omgang for de personer, der er blevet smittet med den pågældende sygdom. De oplever nemlig flere symptomer, herunder opkast og diarré.

Det har endnu ikke været muligt at finde ud af, hvad der har forårsaget det store sygdomsudbrud. Man gør dog en indsats for at sikre, at det ikke kommer til at sprede sig yderligere.

Rederiet Cunard, som ejer det omtalte skib, har valgt at skrue op for deres rengørings- og desinfektionsprocedurer. Samtidig er de smittede personer også blevet isoleret på en del af skibet, hvilket er gjort med forhåbninger om at kunne reducere smitten.

Til ABC News fortæller Cunard, at deres tiltag har vist sig at være effektivt i forhold til at inddæmme udbruddet. Indtil videre har det store skib haft et stop i San Francisco, mens næste stop bliver Honolulu, hvor de lægger til kaj den 12. februar.

Det er langt fra alle på skibet, der er blevet smittet, da der er i alt 1824 passagerer og 967 besætningsmedlemmer om bord. Det vil sige, at det er omtrent fem procent af personerne om bord på skibet, der er blevet ramt.