Skattestyrelsen melder ud: Nu indføres ny kontrol med din årsopgørelse

11/02/2024 10:45

Nicolai Busekist

Nyheder
Foto: Shutterstock
Skattestyrelsen skruer op for deres fokus på snyd og fejl på årsopgørelsen. Det vil ske i form af øget kontrol.

Mest læste i dag

Om en måned får danskerne adgang til deres årsopgørelse. Tidligere har der været problemer med snyd og fejl på årsopgørelsen, men nu ser det ud til, at det er slut.

Skattestyrelsen skriver ifølge Ekstra Bladet i en pressemeddelelse, at der fremover vil være digitale kontroller, som har til formål at forhindre dette.

Det har der faktisk været siden 2020, hvilket har vist sig at være en succes. I alt er de digitale kontroller blevet aktiveret omkring otte millioner gange.

I denne forbindelse er der blevet udtaget i alt 5.600 sager til kontrol. I mange tilfælde har der vist sig at være noget at komme efter, hvad enten det har været i form af fejl eller forsøg på snyd. Den samlede værdi af dette estimeres at være cirka 164 millioner kroner.

"Vi får langt de fleste af borgernes skattepligtige oplysninger ind fra arbejdsgivere, banker, fagforeninger osv. automatisk. Men der er nogle få åbne felter i årsopgørelsen, hvor borgerne selv kan rette eller angive deres oplysninger," siger fungerende fagdirektør Jan Møller Mikkelsen.

Det betyder, at det bestemt ikke er en god idé at forsøge at snyde med din årsopgørelse. Hvis du gør det, så vil du blive opdaget af den digitale kontrol, hvilket naturligvis vil have konsekvenser.

"Disse felter kontrolleres af Skattestyrelsens digitale kontroller. Hvis fx en arbejdsløs borger indberetter kørsel til og fra arbejde, vil Skattestyrelsens digitale kontrol fange det," lyder det.

Desuden vil der blive afsat ressourcer til at tage sig af de mere komplicerede sager. Det vil dog kun være de større sager, der bliver gennemgået manuelt. Det skyldes, at de hos Skattestyrelsen ønsker at kunne afsætte ressourcer til også at vejlede de danske borgere.

"Og så frigiver det samtidig ressourcer til en anden af vores kerneopgaver; vejledning af borgere – for borgerne ønsker helt grundlæggende at gøre det rigtige og betale den skat, de skal. Det vil vi gerne hjælpe dem med," siger Jan Møller Mikkelsen.

I år vil langt de fleste danskere få adgang til deres årsopgørelsen den 11. marts.